Skip to main content

Onze geschiedenis

Runners Service Lab is de naam waarmee het allemaal begon. In 1980 openden de deuren van onze allereerste winkel in Beveren. Als eerste loopspeciaalzaak in België waren we de running hype van vandaag dus al lang voor.

Ondertussen hebben we meer dan 40 jaar ervaring op onze teller staan. Jaar na jaar groeide Runners’ lab zienderogen, onze teams en winkels breidden uit en onze kennis werd aanzienlijk rijker.

Onze missie daarentegen bleef doorheen de jaren onveranderd: elke klant blessurevrij laten lopen en inspireren.

1980

Kleine loop- en elektronicawinkel

Hoe een sprong in het onbekende de mondiale loopwereld veranderde…

2009

De overdracht van vader op zoon

Van timide topsporter tot zelfzekere zakenman…

2011

Verhuis naar Zwijndrecht

Het paradepaardje van Runners’ lab

2021

Runners’ lab Experience Center

Een uniek testcenter in de winkel van Antwerpen

To be continued…

De toekomst ligt aan onze voeten…

1980

Kleine loop- en elektronicawinkel

Hoe een sprong in het onbekende de mondiale loopwereld veranderde…

Jempi Wilssens, een subtopper in de Belgische atletiek en elektronicus van opleiding, is het brein achter Runners’ lab. In 1980 begon hij in Beveren-Waas met de verkoop van loopschoenen en accessoires. Als elektronicus combineerde hij dat met elektronica-apparatuur. Deze combinatie bleek een gouden zet te zijn.

Als atleet werd Jempi vaak afgeremd door blessures. Gedreven door de wil om blessures van andere sporters te voorkomen, bokste Jempi een fotokopieermachine in elkaar zodat hij voettypes kon bepalen. Hij liet lopers op een loopband lopen en gebruikte camera’s om het looppatroon van de atleten op beeld te zetten. Niet veel later ontwikkelde hij een eerste footscan® systeem waarmee hij dynamische drukpunten in beeld kon brengen. Dat systeem werd nadien verder professionaliseerd en gepatenteerd en wordt nu door verschillende partijen internationaal gebruikt als meetinstrument.

Enkele jaren en studies later werd het eerste schoenmakersgerei aangekocht om schoenaanpassingen uit te voeren en correctiestukken te plaatsen in schoenen, wat in die tijd echt nodig was bij gebrek aan bijvoorbeeld antipronatieschoenen. Niet alleen atleten leerden ons kennen, maar ook ziekenhuizen en universiteiten uit alle hoeken van de wereld kwamen aankloppen.

Het startschot van de analyses en de schoenaanpassingen werd dus al vanaf het begin gegeven, en die werden verder ontwikkeld doorheen de jaren. Dat brengt ons tot de technologieën en analyses die we vandaag in onze winkels en het Prolab kunnen bieden.

2009

De overdracht van vader op zoon

Van timide topsporter tot zelfzekere zakenman

In 2009 gaf Jempi de stok over aan zijn toen 28-jarige zoon Koen, die eveneens een mooi topsportverhaal kan schrijven. Al sinds zijn drie jaar hielp hij mee in de winkel – beginnend als onschuldig klein helpertje, later als adviseur, nu als huidig CEO.

Het competitieve karakter uit zijn topsportcarrière nam hij duidelijk mee in zijn professionele leven. Dat heeft ongetwijfeld mee geleid tot het succes dat Runners’ lab vandaag kent.

2011

Verhuis naar Zwijndrecht

Het paradepaardje van Runners’ lab

Doorheen de jaren groeide de populariteit van de loopsport, en vond er een hele schoenrevolutie plaats. Deze trend schreeuwde om een uitbreiding van ons aanbod, en dus ook om een groter pand. In 2011 verhuisde het kleine winkeltje in Beveren naar het nabijgelegen Zwijndrecht.

Deze winkel is vandaag het hoofdfiliaal van Runners’ lab, waar je ook het Prolab en ons eigen atelier terugvindt.

2021

Runners’ lab Experience Center

Een uniek testcenter in de winkel van Antwerpen

In 2021 openden we de vijfde winkel in ons rijtje, waar we een uniek concept toevoegen: het testcenter. Een grote wand staat gevuld met heel wat testschoenen die jij zelf kan uitproberen. Kies een paar uit en strek je benen voor een loopje in het mooie Antwerpse Rivierenhof, dat zich vlak naast onze winkel bevindt.

Met dit Runners’ lab Experience Center gaan we dat tikkeltje verder om jou een unieke loopbeleving te bieden.

To be continued…

Het verhaal van Runners’ lab kent nog lang geen einde. Met ondertussen zeven winkels, goed verspreid over heel Vlaanderen, kunnen we alle lopers en actieve wandelaars zo lokaal mogelijk helpen. Onze missie om iedereen blessurevrij te laten lopen, drijft ons om steeds dat stapje verder te gaan. Het blijft dan ook een verrassing wat de toekomst nog zal brengen, maar hij is alleszins veelbelovend. To be continued…

Blessurevrij lopen voor iedereen

Uitgebreide loopanalyse?

Werken in een geweldig team?

Loop niets mis!
Meld je aan voor boeiende weetjes en gratis test-events.