Skip to main content

Prolab

Verbeter je loophouding en looptechniek en voorkom blessures dankzij onze gedetailleerde wetenschappelijke bewegingsanalyse.

https://www.youtube.com/watch?v=0tvyQMZF_eE

Het Prolab is toegankelijk voor iedereen, van recreant tot topatleet.

Analyse. Improve.
Prevent.

Om nog een stap verder te gaan dan alleen de voeten en schoenen, heeft het Prolab meer meetmogelijkheden. Hier wordt namelijk je volledige lichaam in beweging opgemeten. Het lab is uitgerust met de meest recente en hoogtechnologische meetapparatuur voor een nauwkeurige analyse van jouw loophouding en beweging. Deze analyses zijn nuttig in functie van blessurepreventie, maar ook om jouw loophouding en dus prestaties te verbeteren.

Nauwkeurig, gedetailleerd & wetenschappelijk.

Het Prolab is toegankelijk voor iedereen, van recreant tot topatleet.

Complete 360° lichaamsanalyse

Onze experts beschikken over de juiste technieken en expertise om een complete 360° lichaamsanalyse uit te voeren, waarbij je loopbeweging van kop tot teen in kaart wordt gebracht. We meten blootsvoets of geschoeid aan verschillende loopsnelheden. Daaruit wordt meteen een online verslag gemaakt, waarin meer dan 20 parameters geanalyseerd worden.

Gedetailleerd verslag

Aan de hand van een uitgebreid verslag bespreken we de belangrijkste aandachtspunten. We bezorgen je nadien dit verslag, zodat je het samen met je kine, coach of trainer kan bekijken of later nog eens kan raadplegen.

Verbeterde loophouding

Op basis van het verslag geven we jou grondig persoonlijk advies voor een verbeterde loophouding. Zo beweeg je jouw lichaam voortaan op een correcte manier, loop je efficiënter en verminder je het risico op blessures.

Professionele analyse toegankelijk voor iedereen

45 meter lange loopstrook om jouw (sport)beweging op een natuurlijke manier uit te voeren. 5 meter Footscan® drukmeetplaten gecombineerd met een krachtmeetplatform. Complexe analyses inzichtelijk gemaakt in een duidelijk verslag.

Wat zijn de mogelijkheden?

Om jouw looppatroon in kaart te brengen, werken wij vanuit twee invalshoeken: je voetstabiliteit en je loophouding. Op basis daarvan bieden we verschillende pakketten aan, die aangevuld kunnen worden met optionele diensten en analyses.

Bij de voet- en loopanalyse ligt de nadruk op de schoenen en zolen. Je voetstabiliteit en gangpatroon worden hier gedetailleerd in kaart gebracht, zodat we jou de juiste schoen en eventuele steunzolen kunnen aanbieden. Aanvullend brengen we ook jouw loophouding in beeld met een visuele loopanalyse (door middel van high speed camera’s).

Bij de analyse van de loophouding ligt de focus minder op je voeten, maar gaan we nog dieper in op de loopbeweging. Met 35 reflecterende markers worden meer dan 20 parameters van je loophouding objectief geanalyseerd. Vervolgens krijg je een uitgebreid advies, zodat je jouw loophouding kan verbeteren.

Kijk gedetailleerd naar je voetstabiliteit en gangpatroon of kies voor een diepgaande analyse van je volledige loopbeweging.

Onze pakketten

Loopanalyse

Inclusief  2u professioneel advies
 • Footscan analyse voetafrol – en stabiliteit
 • Videoanalyse (visueel) loopbeweging
 • Schoenadvies
 • Rugscan
 • Scan beenlengte

€250

Loophouding

2u één op één professioneel advies
 • Videoanalyse (visueel) loopbeweging
 • Loopanalyse met markers
 • Rugscan
 • Scan beenlengte

€250

Combi deal

3,5u één op één professioneel advies
 • Footscan analyse voetafrol – en stabiliteit
 • Videoanalyse (visueel) loopbeweging
 • Loop analyse met markers
 • Schoenadvies
 • Rugscan
 • Scan beenlengte
 • Scan lichaamssamenstelling

€350

De verschillende technologieën toegelicht

DEXA scanner

Voor lichaamssamenstelling & beenlengte

Qualisys marker-analyse

Gedetailleerde analyse van je loophouding

Quintic video-analyse

Jouw loopbeweging visueel in kaart brengen

DIERS rugscan

Stralingsvrije 4D-rugscan

Extra informatie

Prolab analyses zijn enkel mogelijk in onze winkel in Zwijndrecht. Je brengt best een loopoutfit mee (een korte short of tight), je huidige loopschoenen en eventuele steunzolen. De aankoop van schoenen of steunzolen is niet in de prijs inbegrepen.
Heb je nog bijkomende vragen over de technieken en analyses? Of wil je een afspraak vastleggen? Contacteer ons via prolab@runnerslab.be of op +32 (0)3 775 22 13.

Loop niets mis!
Meld je aan voor boeiende weetjes en gratis test-events.