Het huidige succes van Runners’ lab hebben we voor een groot deel te danken aan ons gespecialiseerd atelier. Onze experts zijn echte vakmannen in het aanpassen en personaliseren van schoenen.
In ons atelier gaan we ver om jou een comfortabel gevoel te geven aan je voeten.
Comfort verbeteren.
Orthopedische tekort-
komingen opvangen
Aanpassingen van schoenen dienen zowel om het comfort te verbeteren, als om orthopedische tekortkomingen op te vangen.
Klanten met een beenlengteverschil worden bijvoorbeeld geholpen door een verhoging van de schoen. Ook kunnen onze techniekers een dempende, stabiele loopschoen omtoveren tot een waardevolle spike. In ons atelier gaan we ver om jou een comfortabel gevoel te geven aan je voeten.
Onze techniekers zijn experts in hun vak. Ze hebben zowat elke mogelijke aanpassing aan schoenen in de vingers.
De mogelijke schoenaanpassingen zijn eindeloos
(Wedstrijd)schoenen omvormen tot spikes
Veel trainen op harde spikes resulteert soms in blessures. Een (wedstrijd)loopschoen geeft meer steun en demping en kan bij ons omgebouwd worden tot een spike. De rubberen slijtzool op de voorvoet wordt daarvoor verwijderd en vervangen door een spikeplaat. Deze aanpassing is mogelijk op zowel nieuwe als gebruikte (nog degelijke) loopschoenen.
Werpspikes vulkaniseren
Begint het rubber op je werpspikes te slijten? Dat kan worden opgelost door vulkanisatie. Zo ontstaat een nieuwe laag rubber op de spike.
Transformeren van voetbalschoenen
Hierbij worden 6 vaste studs (bij multi stud schoen) weggeslepen en in de plaats komt er schroefdraad voor verwisselbare studs. Op deze manier maak je van 1 paar schoenen een ‘all season’ model met optimale stabiliteit. Je hoeft enkel maar de verwisselbare studs aan te passen aan het terrein.
Doorstikken van voetbalschoenen
Om het loskomen van de zool te vermijden, wordt er best preventief doorgestikt. De zool wordt daarbij extra vastgestikt in het bovenwerk.
Plaatsen van velcro sluitingen
Indien een vetersluiting voor jou niet de beste optie is, kunnen wij velcro sluitingen plaatsen. Het aantal sluitingen gebeurt in overleg en hangt ook af van de technische mogelijkheden. (Niet alle schoenen laten een plaatsing van velcro’s toe).
Plaatsen van lederen tippen
Door wrijving van de tenen kan het bovenwerk (mesh) van de loopschoen stukgaan. Een lederen tip voorkomt het verder doorscheuren.
Plaatsen van lederen contrefort
Bij loopschoenen zien we regelmatig slijtage aan de binnenkant van de hielkap. Indien de slijtage voor irritatie of wrijving zorgt, kan dit verholpen worden door de hielkap aan de binnenkant met leder te bekleden.
Plaatsen van afwikkelbalk in schoenen
Bij een verstijfd grote-teen gewricht (Hallux Rigidus) of een verminderde mobiliteit van het enkelgewricht kan een afwikkelbalk in de schoen zorgen voor een betere afwikkeling. De afwikkelbalk wordt in de tussenzool van de schoen geplaatst. De zool wordt hierdoor als het ware iets boller gezet waardoor het afrollen makkelijker gaat.
In uitzonderlijke gevallen is door samenstelling van de zool of materiaalgebruik het plaatsen van een afwikkelbalk technisch niet mogelijk.
(Gedeeltelijk) verwijderen van hielkap
Bij knobbelvorming achter op het hielbeen (Haglund exostose) kan een stevige hielkap voor irritatie zorgen. Om druk en wrijvingspijn te verminderen kan een deel van de (harde) hielkap verwijderd (weggesneden) worden.
Verhogingen van schoenen
Dit is het aanpassen van schoenen voor beenlengteverschil en is mogelijk bij de meeste schoenen*. De schoen wordt hiervoor vakkundig doorgesneden in de tussenzool, opgehoogd met EVA en terug dichtgekleefd. Het opensnijden heeft geen negatieve gevolgen voor de schoen.
*In uitzonderlijke gevallen is door samenstelling van de zool of materiaalgebruik een ophoging technisch niet mogelijk.