Skip to main content

Over ons

Runners’ lab streeft ernaar om jouw sportieve prestaties te verbeteren en wil daarbij sportblessures vermijden. Dit doen ze met professioneel advies voor zowel recreatieve lopers als professionele atleten.

RL-Over-ons_hero-image

Onze ambitie

Runners’ lab werd opgericht in 1980 met de ambitie om mensen te laten lopen, vrij van blessures.

Analyse

We nemen een loop- of wandelanalyse op een test track van 30 meter met een 2 meter lange Footscan® plaat in het midden.

Advies

Op basis van de resultaten geven we feedback en adviseren we schoenen en/of steunzolen die jou toelaten om verder te lopen, blessurevrij.

Maatwerk

Onze adviseurs geven persoonlijk advies en kunnen je ook persoonlijk begeleiden.

We choose

De beste loop- en wandelschoenen in de markt

Door jarenlange partnerships met running merken en een wederzijds vertrouwen, kan Runners’ lab de beste loop- en wandelschoenen in de markt uitkiezen en aanbieden. Op basis van een uitgebreide technische kennis van materialen en biomechanische inzichten worden de beste modellen geselecteerd.

We test

In ons Prolab en met onze experten

De theorie van goede schoenen is gemakkelijk te beschrijven, maar moeilijk te verwezenlijken. En dus wordt er getest. Voldoet het product aan de verwachtingen? Wij testen het in ons Prolab en met onze experten. Voldoet het niet? Dan komt het niet in ons assortiment.

We learn

De nieuwste ontwikkelingen in de running markt

Met on the job coaching, productopleidingen en traningsdagen houden we elkaar op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de running markt, van materialen en producten.

We use

Eigen ervaring & liefde voor de sport. #teamrunnerslab

Er gaat niets boven de eigen ervaring. Bij Runners’ lab wordt er gelopen, voor, tijdens en na de uren. #teamrunnerslab is verbonden door de liefde voor de sport. Door de vele afgelegde kilometers worden schoenen, kleding en accessoires uitvoerig uitgetest en becommentarieerd.

Klanten inspireren, sportieve prestaties verbeteren en blessures vermijden.

We advise, you run

Klanten inspireren, sportieve prestaties verbeteren en blessures vermijden. Dat is waar Runners’ lab al meer dan 40 jaar voortdurend naar streeft.

Elke voet is anders en dat vraagt om een persoonlijke aanpak. Ons Runners’ lab team is samengesteld uit professionele adviseurs, technici, orthopedisten, podologen en physiotherapeuten, en bieden je steeds een dienstverlening op maat. Een persoonlijke loopanalyse maken wij voor iedereen toegankelijk – van recreatieve loper tot profatleet.

Onze klanten zijn onze ambassadeurs

Sporters en atleten van over de hele wereld kennen de expertise van Runners’ lab, want het gaat veel verder dan de footscan® technologie.

Paula Radcliffe, voormalig wereldrecordhoudster op de marathon, is sinds jarenlang een vaste klant bij Runners’ lab. En Greg Lemond geloofde steevast dat hij de Tour de France had gewonnen dankzij perfect op maat gemaakte steunzolen van bij ons. Maar er zijn er veel meer…

Professionele adviseurs

In elke winkel geven professionele adviseurs je persoonlijk advies.

Prolab

In het Prolab voeren we wetenschappelijke bewegingsanalyses uit.

Ons atelier

In ons atelier voorzien we jouw schoenen van op maat gemaakte aanpassingen.

Loop eens binnen!

Ondertussen zijn er zeven Runners’ lab winkels, goed verspreid over heel Vlaanderen zodat je gegarandeerd een winkel in de buurt vindt. Een voor een zijn ze uitgerust met onze legendarische Footscan® die de loopwereld voorgoed veranderde. Benieuwd? Kom het zelf ontdekken!

Blessurevrij lopen voor iedereen

Werken in een geweldig team?

Loop niets mis!
Meld je aan voor boeiende weetjes en gratis test-events.