Skip to main content

Steunzolen

Je voeten vormen letterlijk de basis voor een juiste lichaamshouding. Dagelijks krijgen ze enorm veel druk en belasting te verduren, zeker tijdens het lopen of wandelen.

Liever voorkomen dan genezen.

Heb je een voorschrift van een arts of specialist? Dan maken wij voor jou kwalitatieve steunzolen. Ook zonder voorschrift kan je bij ons terecht.

Steunzolen op maat kunnen een oplossing bieden voor verschillende klachten. Of jij al dan niet baat hebt bij deze extra ondersteuning aan de voet moet individueel bekeken worden.

Wist je dat steunzolen

de druk op het enkel-, knie- en heupgewricht verminderen. Je houding en looppatroon verbeteren? Een beenlengteverschil opvangen en scheenbeenvliesontstekingen vermijden? Preventief ondersteunen bij zware belasting?

Steunzolen zijn geen overbodige luxe maar bieden voor sommigen een essentiële ondersteuning.

Onze werkwijze en aanbod

Puur vakmanschap

Bij Runners’ lab gaan we alleen voor het allerbeste om je blessurevrij te houden. We hebben alle expertise en technologieën in huis om je te voorzien van kwalitatieve steunzolen op maat. Een orthopedisch technieker vervaardigt de dynamisch gemeten steunzolen en weet exact welk materiaal nodig is, aangepast aan jouw situatie.

Steunzolen op maat

Onze experten bepalen eerst jouw unieke voetprofiel met behulp van de wetenschappelijke en geavanceerde footscan® technologie. Bij ons worden de steunzolen dynamisch gemeten i.p.v. statisch. Een lichaam is immers niet gemaakt om gefixeerd te worden, maar juist om te bewegen.

2 types steunzolen

Op basis van jouw unieke voetprofiel, lichaamsgewicht, klachten, behoeften en doeleinde (sport, werk of dagelijks gebruik) kan gekozen worden tussen twee type steunzolen.

  • D3D (EVA steunzolen)
  • Phits (3D geprint)

Wist je dat… ons zusterbedrijf RSSCAN (ontwikkelaar van footscan®) samen met Materialise (expert in 3D printing) de Phits insoles ontwikkeld hebben?

Kostprijs

De prijs van jouw steunzolen hangt af van het type steunzool:

  • D3D (EVA steunzool): €129,-
  • Phits (3D geprint): €169,-

Vervaardiging en service na aankoop

Nadat we je voetprofiel nauwkeurig hebben opgemeten, gaan we aan de slag met jouw steunzolen op maat. Zowel voor de D3D steunzolen als voor de Phits 3D steunzolen rekenen we ongeveer 2 tot 3 weken om ze af te werken.

Nieuwe steunzolen loop je best geleidelijk in, zodat je voeten kunnen wennen aan de nieuwe ondersteuning. Voelen de zolen na een inloopperiode van 2 tot 4 weken nog niet 100% goed aan? Geen probleem! Onze experten staan nog steeds klaar om de steunzolen verder aan te passen waar nodig. Maak opnieuw een afspraak en we bekijken het probleem.

Maak jouw afspraak online

Om je steunzolen nauwkeurig te kunnen opmeten en op maat te vervaardigen, is een 1-op-1 gesprek van groot belang. Daarom werken onze experten steeds op afspraak (+/- 30min).

Heb je al steunzolen? Breng die dan zeker mee, samen met je huidige schoenen waarin je de steunzolen zal dragen.
Heb je nog nieuwe schoenen nodig? Wacht dan best met deze aan te kopen totdat je steunzolen klaar zijn.

Veelgestelde vragen

Heb ik een voorschrift nodig om bij Runners’ lab steunzolen te laten maken?

Kinderen hebben een voorschrift nodig van een arts of specialist, bij volwassenen is dit geen vereiste.

Kan ik bij Runners’ lab enkel steunzolen laten opmeten die bedoeld zijn voor het lopen?

Nee. Wij maken zowel steunzolen voor dagelijks gebruik, als voor het sporten. Wij beperken ons ook niet alleen tot lopers of wandelaars. Bij Runners’ lab kunnen wij voor quasi elke sport waarbij schoenen gedragen worden steunzolen maken. Wielrenners, basketballers, voetballers en zelfs skiërs zijn allemaal welkom bij ons.

Hoeveel kost het maken en opmeten van steunzolen?

De prijs van steunzolen hangt af van het type steunzool dat je laat maken. De D3D steunzolen kosten 129 euro. De kostprijs van Phits steunzolen bedraagt 169 euro.

Moet ik bij Runners’ lab een afspraak maken voor steunzolen?
Wat moet ik doen als ik naast steunzolen ook nieuwe schoenen nodig heb?
Wat moet ik meenemen wanneer ik bij Runners’ lab een afspraak heb voor steunzolen?
Hoe worden de steunzolen opgemeten bij Runners’ lab?
Kan ik de kleur van mijn steunzolen bepalen?
Wat moet ik meenemen wanneer ik mijn steunzolen kom ophalen?
Kan ik mijn steunzolen gebruiken voor het sporten én voor dagelijks gebruik?
Is het normaal dat nieuwe steunzolen onprettig voelen en dat er blaren ontstaan?
Hoe moet ik mijn steunzolen onderhouden? Mag ik deze in de wasmachine steken?

Loop niets mis!
Meld je aan voor boeiende weetjes en gratis test-events.