Skip to main content

Een olympisch jaar. Geen enkel ander jaar weet de moeder der sporten de spotlight meer naar zich toe te trekken dan tijdens dit vierjaarlijks sportfestijn. Voor merken is het een extra drijfveer om next level te gaan met hun marchandise. Zo pakt adidas uit met een noemenswaardige update van hun spikes.

De adidas Adizero Prime SP 3 onderwerpen we eerst nog aan een test alvorens we onze bevindingen daarover met je delen. De adidas Adizero Avanti en de adidas Adizero Ambition is de beproeving al voorbij. Adviseur Bjarne, recent negende op de Baloise Antwerp 10 Miles en goed voor een persoonlijk record onder de 30 minuten op de 10.000m, had de eer en het genoegen.

“In vergelijking met andere superspikes behoort dit koppel adidas (middel)lange afstandsspikes tot de betere van de klas”, concludeerde Bjarne.

“Ze zijn agressiever en responsiever dan hun soortgenoten. Dat weet ik wel te appreciëren in een spike. Ze zijn niet de lichtste op de markt. Dit kan mogelijk een belangrijk aspect zijn om rekening mee te houden. Voor mij zijn het alleszins mijn go-to spikes.”

adidas Adizero Avanti

3.000m – 10.000m

De adidas Adizero Avanti is volgens de theorie een ideale wedstrijdspike voor afstanden van 3.000 tot 10.000m. “Daardoor is hij iets minder agressief en stijf”, weet onze adviseur. “Je zal ook de extra foam onder de hiel en de midvoet opmerken. Dit zorgt voor extra comfort voor hiellanders.”

Als voorvoetloper heeft Bjarne daar net iets minder baat bij. Hij merkte nog een leuke evolutie op in de middenzool. “De Adizero Avanti heeft voor zijn basis inspiratie gezocht bij de Adizero Takumi Sen, een snelle wedstrijdschoen die al veel records deed sneuvelen op de weg.”

adidas Adizero Ambition

1500m – 3.000m

De prijs voor meest veelzijdige spike gaat wellicht naar de adidas Adizero Ambition. Hoewel hij voorgeschreven wordt voor afstanden van 1500 tot 3.000m, zie je ‘m ook wel eens aan de voeten van sprintkanonnen. Hij durft ook wel eens de andere richting uitgaan en voor het langere werk gaan.

“Afgelopen weekend trok ik de Adizero Ambition aan voor een 5.000m wedstrijd. De spike pushte mij echt vooruit en dwong me om tempo te blijven maken. Heel nice.”

Conclusie

Bjarne, vat het allemaal eens mooi samen als je wil?

Zet de vorige versies van de adidas Adizero Ambition en Adizero Avanti naast deze nieuwste update en je merkt een verschil in stijfheid en agressiviteit bij beide. De nieuwste versie is op beide vlakken vooruit gegaan.”