Skip to main content
Lopers een unieke en comfortabele loopervaring bieden. Met die visie ontwikkelde Brooks zijn allernieuwste trainingsschoen: de Ghost Max.

Het idee achter de schoen was duidelijk: een schoen op de markt brengen die lopers een zalige loopervaring moet bieden.

Hiervoor begonnen ze niet zo maar in het wilde Westen met produceren. Brooks baseerde zich op data en inzichten uit voorgaande studies. En zo ontstond hij: een schoen met een hoge zool (de zogenoemde stack height), een vlotte afrol en uitstekende demping.

Kortom: volgens het merk zelf zijn ze in hun opzet geslaagd om lopers een zalige loopervaring te bieden.

Zalige loopervaring in de praktijk

Allemaal goed en wel, die hoge zool, vlotte afrol en demping. Maar wat betekent dat nu concreet?

Er bestaat niet zoiets als té zacht, zo beweert Brooks althans. Met deze Ghost Max daagt het merk dit nochtans uit.

De aanzienlijke stackhoogte – de hoogte van de zool – verklapt de hoeveelheid demping die erin verscholen gaat. Hiermee willen ze jou als loper een zachte en responsieve ervaring geven. Maar vooral ook: je voeten en lichaam beschermen tegen de impact die lopen met zich meebrengt.

Een sterke basis is het begin van stabiliteit. Het bredere karakter van deze loopschoen biedt jou als loper een stabiel gevoel, zonder de neutrale positie van de voet te hinderen.

Klaar om te rollen, en daarmee wordt de afrol van je hiel naar teen bedoeld. Dankzij de GlideRoll Rocker technologie in de schoen rolt je voet vlotjes over de grond, om vervolgens reactief te kunnen afstoten.

Voeg deze eigenschappen samen, en het lijkt erop dat Brooks in zijn opzet is geslaagd om lopers een aangenaam gevoel te geven met deze schoen.

Maar of deze schijn bedriegt? Dat testten drie van onze Runners’ lab adviseurs eigenhandig uit.

De proef op de som door ervaren Runners’ lab adviseurs

Wij lieten drie van onze adviseurs los op deze nieuwste trainingsschoen. Wij vatten hun meningen kort samen. Adviseur Tijs ging als eerste op pad met de Brooks Ghost Max. Na vier rustige loopjes kan hij de aangename demping alvast beamen.

“De schoen is ideaal voor lopers die op zoek zijn naar een maximaal comfort, maar geen al te zachte schoen vereisen.” Zacht, maar niet té zacht, dus.

De steunzooldragers zijn eveneens gebaat bij deze schoen, zo bevestigt olympisch triatlete Katrien. “Zonder steunzolen zit de schoen vrij breed aan m’n voeten, maar met steunzolen voelt de maat vertrouwd aan.”

Adviseur Niels heeft over deze breedte nog wat aan te vullen: “Dankzij de brede basis had ik steeds een heel stabiel gevoel.” Een sterke basis voor stabiliteit: check.

“Ik vind de toe spring misschien wel de beste feature van deze schoen”, zo gaat Niels verder. En hiermee bedoelt hij de vlotheid waarmee de schoen over de grond rolt.

“Zeker wanneer je met de schoen wandelt, is deze goede afrol voelbaar”, vult Katrien aan. De schoen maakt je voeten dus klaar om te rollen van je hiel naar teen.

Waar onze drie testers het unaniem over eens zijn: de schoen voelt het comfortabelste aan bij een gezapig tempo. Je kan er wel een klein beetje sneller mee gaan, maar dat is niet waar deze Brooks Ghost Max in uitblinkt.

Is deze schoen iets voor mij?

  • Je hebt graag een zacht, maar toch stevig gevoel tijdens het lopen.
  • Je maakt je niet te veel zorgen over je snelheid en loopt geregeld aan een rustig tempo.
  • Je bent een ietwat zwaardere of beginnende loper.
  • Je draagt steunzolen en hebt daardoor een bredere schoen nodig.

Herken je jezelf in een van deze karakteristieken?

Dan is de kans reëel dat de schoen goed aan je voeten past. Of hij echt goed zit, dat kom je maar op één manier te weten: trek hem aan en test hem uit.

Kom de schoen passen in een van onze Runners’ lab winkels. Loop ermee over de loopstrook, en laat je adviseren door onze ervaren adviseurs.