Skip to main content

De kloof is gedicht. adidas staat weer waar het jarenlang stond: mee aan de top. En dat allemaal dankzij de successen van de adidas Adizero Adios Pro. Dit lijkt slechts een begin. Het enthousiasme over de nieuwste versie doet het beste vermoeden.

adidas Adizero Adios Pro kaapt marathonpodia

In 2021 was de adidas Adizero Adios Pro-familie goed voor het hoogste aantal overwinningen in de World Major Marathons, de meest prestigieuze stadsmarathons in het circuit. Ook op de Olympische Spelen stond adidas te pronken op het podium van de marathon. Als kers op de taart werden er maar liefst zeven wereldrecords van de tabellen gelopen met een schoen waarop de befaamde ‘3-stripes’ blonken.

2021 was een boerenjaar voor adidas, ook al was er nog geen sprake van de adidas Adizero Adios Pro 3. De derde versie van deze snelle carbonschoen deed pas begin deze zomer zijn intrede en werd meteen héél positief onthaald.

Resem opmerkelijke updates

Het enige minpuntje van de adidas Adizero Adios Pro 3? Het gewicht van de schoen is met twee luttele grammen omhoog gegaan ten opzichte van zijn voorganger. Noem het gerust verwaarloosbaar. Je voelt het niet én in ruil zorgt het voor een waslijst aan voordelen. Kort samengevat: de adidas Adizero Adios Pro 3 is zachter, stabieler, voelt sneller én is voorzien van meer demping.

adizero_adios_pro_1
Meer stabiliteit

De meest frappante verbetering ten opzichte van de adidas Adizero Adios Pro 2 is de bredere basis van de schoen. Met deze aanpassing garandeert adidas meer stabiliteit. De agressieve geometrische vorm van versie twee werd bij sommigen namelijk als instabiel ervaren. Opvallend: zet de bekendste carbonschoenen op een rijtje en de Adizero Adios Pro 3 komt eruit als de carbonschoen met de breedste basis.

Zachtere demping

Daarnaast werd zowel de midden- als de buitenzool onder handen genomen. In de voorvoet zorgt de extra demping voor een opmerkelijk zachter gevoel tijdens het lopen. Door het extra materiaal in de voorvoet is de hieldrop, het hoogteverschil tussen hiel en teen, met twee millimeter verlaagd. De nieuwe hieldrop staat daarmee op 6.5 millimeter.

Responsiviteit blijft

Typisch voor adidas zijn de vijf sterke, buigvaste carbonstaven, de zogenaamde EnergyRods, die in de middenzool terug te vinden zijn. Al mag je vanaf nu spreken van EnergyRods 2.0. De carbonstaven zijn voor het eerst met elkaar verbonden aan het uiteinde, maar kunnen nog steeds onafhankelijk van elkaar bewegen. Dankzij deze techniek is de schoen iets stijver, wederom stabieler en voelt lopen met deze carbonschoenen natuurlijker aan.

adizero_adios_pro_2
Duurzaamheid verlengd

Tot slot is er nog de buitenzool. De buitenzool kreeg een extra rubberinjectie waardoor slijtage minder snel optreedt en de schoen langer meegaat.

Oordeel van Runners’ lab experts én atleten

De beste manier om te oordelen over een schoen? Hem testen in zijn natuurlijk habitat. Dat hoef je ons geen twee keer te vragen. Onze adviseurs trokken samen met de atleten van het Runners’ lab Athletics Team naar een vijf kilometer wedstrijd op de weg.

“De schoen lijkt door de uitsparing eerder onstabiel. Tijdens het lopen verdween dit voorgevoel meteen. De adidas Adizero Adios Pro 3 voelt heel stabiel aan. Je voelt ook de push van enerzijds het energetisch foam en anderzijds de carbonplaat. Met mijn smalle voeten merkte ik meteen op dat de voorvoet breder is geworden, maar dat stoort mij absoluut niet. Ik vind het een ideale schoen om toptijden neer te zetten.”

Aan het woord was adviseur Julie. Zij deed deze snelle wedstrijdschoen meteen alle eer aan door een nieuw persoonlijk record neer te zetten. Ook adviseur Bjarne was enthousiast.

“Ik ben heel tevreden over deze snelle, responsieve carbonschoen. De inkeping, die ervoor moet zorgen dat je meer langs je grote teen afrolt, doet zijn werk. De EnergyRods die de middenvoetsbenen nabootsen, stimuleren een vlotte afrol en explosieve afzet. Ik vind deze schoen zeker een aanrader. Eén aandachtspuntje. Draag zeker sokken die lang genoeg zijn. De hielkap komt vrij hoog en kan voor wrijving zorgen.”

Marathonloper Dorian Boulvin kan als geen andere de vergelijking maken met de vorige versie.

“Ik vind hem een pak comfortabeler en stabieler dan de tweede versie”, vertelde hij. De adidas Adizero Adios Pro 3 is mijn beste vriend geworden in mijn marathonvoorbereiding. Ik gebruik hem voor al mijn lange trainingen op marathontempo en ga hem ook tijdens de marathon gebruiken. Het is een ideale schoen om snel te gaan en tegelijk worden je kuiten minder belast waardoor er minder vermoeidheid optreedt.”

adizero_adios_pro_5

Kom de adidas Adizero Adios Pro 3 testen

Wil jij zelf een oordeel kunnen vellen over de adidas Adizero Adios Pro 3? Kom de schoen dan testen in één van onze winkels of shop hem op onze webshop. Neem gerust contact op met ons WhatsApp-team voor meer info (+32 479 05 65 99).

SHOP HIER JE SNELLE CARBONSCHOEN