Skip to main content

Heb je al eens last van keuzestress wanneer je de juiste loopschoenen voor je training uit de kast moet halen? HOKA biedt de oplossing voor jouw luxeprobleem.

Zoek je een schoen voor je dagelijkse trainingen? Prima. Heb je liever een schoen die het tempo op raceday kan opdrijven? Even goed. Maak kennis met de HOKA Mach X – een hybride loopschoen die comfortabel genoeg is voor de langere afstanden, maar ook zijn diensten bewijst bij het snellere werk tijdens tempotrainingen of wedstrijden.

De feiten op een rijtje

Om de veelzijdigheid te kunnen duiden, beginnen we met wat feiten. Het comfort, de veerkracht en stabiliteit hebben we voornamelijk te danken aan de middenzool.

De ProFlyX™-middenzool is opgebouwd uit drie elementen. Als eerste is een befaamde Pebax® plaat aanwezig, die je dat extra duwtje vooruit geeft om vol energie door je kilometers te vliegen. Deze plaat wordt omwikkeld door veerkrachtig PEBA-foam en EVA-foam. Interessant hierbij: de laag PEBA-schuim in deze schoen is tot wel 34% veerkrachtiger dan de foam van vergelijkbare modellen zoals de HOKA Carbon X. De combinatie van deze drie componenten creëert een energiek gevoel en de nodige stabiliteit.

Kortom: reactiviteit en stabiliteit worden gecombineerd in eenzelfde schoen.

Veelzijdigheid is de tweede naam

Het veelvoud aan waardevolle technologieën maakt deze schoen multi-inzetbaar. Hij combineert namelijk het comfort en de ondersteuning van een trainingsschoen met de snelheid van een wedstrijdschoen.

Zowel de gemiddelde recreatieve loper die zich eens wil laten uitdagen door een wat sneller tempo, als de wedstrijdloper die een comfortabele temposchoen zoekt, is gebaat bij deze Mach X.

Zo’n prachtexemplaar konden we niet zomaar aan ons laten voorbijgaan. Onze Runners’ lab adviseurs kregen de kans om de schoenen te testen tijdens hun trainingen. Het verdict? “Een stabiele, zachte loopschoen om heerlijk in te cruisen of om het tempo op te drijven, zo klonk het unaniem bij de testers.

De wedstrijdversie van de HOKA Mach 5

“Tijdens het lopen ervaar ik een heel gelijkaardig gevoel als bij de Mach 5, alleen is deze Mach X net iets zachter en zwaarder”, zegt één van de adviseurs.

De schoen is tevens uitgerust met een Pebax® plaat – geen carbonplaat, wat velen misschien zouden verwachten. Deze plaat heeft een voortstuwend karakter waarmee je het tempo kan opdrijven. En zo komen we tot het feit dat deze schoen ideaal is voor de gemiddelde recreant die zich eens aan een wat snellere schoen wil wagen.

“Ik was vooral fan van het sticky rubber aan de slijtzool. Het geeft een stabiel gevoel op verharde en onverharde ondergronden. Ideaal tijdens mijn langere duurlopen.” 

De tegenhanger van de HOKA Carbon X

“De stijfheid van de schoen door de Pebax® plaat bewijst absoluut zijn nut bij snellere tempo’s”, zo vertelt een adviseur die er zijn tempotrainingen op gelopen heeft. “Ook het PEBA-foam voelt enorm responsief aan.”

Met deze Mach X hebben we het alternatief voor de Carbon X wel gevonden. Al zit in deze Mach X geen carbonplaat verwerkt zoals in de Carbon X, toch biedt hij meer veerkracht. Daar zorgt de laag PEBA-schuim in deze schoen wel voor. Zo zie je het: ook voor de snellere atleten is deze schoen een geschenk.

 

Kom deze HOKA Mach X testen in één van onze Runners’ lab winkels, of bekijk hem online in de webshop.

HOKA MACH X IN ONZE WEBSHOP