Skip to main content

Daily trainer of wedstrijdschoen, op welke kant van de wip zit de nieuwe Saucony Kinvara PRO? De aanwezigheid van carbon doet het laatste vermoeden. Vanuit het oogpunt van Saucony is het een snelle trainingsschoen. Wij zijn het met beide eens.

Wie past het schoentje?

Er was eens… een gloednieuwe loopschoen voorzien van een carbonplaat en een laag ‘superfoam’. Is het een trainingsschoen? Is het een wedstrijdschoen? Tot wie behoort hij? Veel vragen. Het enige wat bekend is over dit mysterieus exemplaar is dat het de naam Saucony Kinvara PRO draagt.

De atlete

We stuurden een prins ad interim op pad met deze Saucony Kinvara PRO op zoek naar antwoorden. De eerste loper die zijn pad kruiste, oogde pijlsnel. Een frêle postuur, maar krachtige tred zoefde voorbij. Dankzij de Saucony Kinvara PRO als lokaas, remde de loopster toch af. “Is dit jouw schoen?”, vroeg hij hoffelijk. “Ja, dit is voor mij de ideale trainingsschoen voor rustige trainingen”, klonk het bij de atlete die duidelijk op hoog niveau haar sport beoefent.

Is de Saucony Kinvara PRO een trainingsschoen? Ja.

kinvara_pro_news_4
De getrainde loopster

Nieuwsgierig als hij is, besloot onze prins toch nog verder te graven naar de identiteit van deze schoen. Er zit namelijk carbon in, dus waarom zou het dan geen wedstrijdschoen zijn? Een volgende loper denderde zijn richting uit. Zij hield er een iets minder verschroeiend tempo op na, maar alles aan haar deed uitschijnen dat zij niet nieuw in het ‘vak’ is. Onze prins ging wederom op zijn knie om de schoen aan te steken. “Prima schoen voor mijn tempotrainingen”, reageerde de getrainde loopster enthousiast.

Is de Saucony Kinvara PRO meer dan een doorsnee trainingsschoen? Ja, hij is ook geschikt voor tempowerk.

De recreatieve kilometervreter

Hoewel onze prins al tevreden was van zijn speurwerk, deed iets hem toch vermoeden dat hij de Saucony Kinvara PRO nog niet tot de bodem had uitgespit. Hij was al een loopster gepasseerd die hij enkel in zijn zoetste dromen kon volgen. Daarna nog eentje met wie hij nog net gelijke tred kon houden. Wat ontbrak, was een minder ervaren loopster…

Daar was ze plots. Genietend van de omgeving en met een glimlach tot achter haar oren kwam de volgende loopster aangebold. “Is dit misschien óók jouw schoen?”, vroeg hij haar retorisch. Na een snelle blik op de schoen, volgde een felle knik. “Dat is de schoen die mij op wedstrijd naar nieuwe records gaat loodsen”, voegde ze eraan toe.

Is de Saucony Kinvara PRO dan toch een wedstrijdschoen? Ja, minder ervaren lopers zullen met dit licht model nieuwe besttijden kunnen neerzetten.

kinvara_pro_news_6

Tested by #teamrunnerslab

En zo werd onze prins weer op zijn wit paard weer gezet en bedankt voor bewezen diensten. Onze adviseurs namen het van hem over:

De Saucony Kinvara PRO is zowel een daily trainer als wedstrijdschoen. Waarvoor je ‘m inzet, hangt vooral af van jouw loopstijl en tempo. Na enkele tests kunnen we alvast meegeven dat de schoen relatief breed uitvalt zodat de combinatie met steunzolen goed doenbaar is. De voorvoet is, dankzij zijn brede basis, heel stabiel waardoor voorvoetlopers in het voordeel zijn. Voor wie ook nog graag van een hardere demping geniet, heeft met de Saucony Kinvara PRO een goede schoen beet.

Shop de Saucony Kinvara PRO bij Runners’ lab

Ben je nog op zoek naar een schoen voor rustige trainingsloopjes, een schoen die jouw tempotrainingen vergemakkelijkt of eerder een lichte wedstrijdschoen? Kom de Saucony Kinvara PRO testen in één van onze Runners’ lab winkels of shop hem online bij ons. Zit je nog met vragen? Neem dan gerust contact op met ons WhatsApp-team (+32 479 05 65 99)..