Skip to main content

FAST IN. FASTER OUT. Met deze slogan lanceerde HOKA zijn nieuwe carbonschoen: de HOKA Cielo X1. Is de schoen echt zo’n racemachine als het merk doet uitschijnen? Lees het hier.

Spoiler alert!

Ja, deze schoen is écht zo’n super racer. Dat bevestigen onze adviseurs en experts van Runners’ lab na hun testloopjes.

Razendsnel

CARBONSCHOEN. Wat is het eerste dat nu in je opkomt?

Snelheid, wedstrijd, energie, atleten, marathons… Het zijn maar een paar voorbeelden die we allemaal kunnen linken aan de HOKA Cielo X1.

De grootste bijdrager voor de snelheid is de carbonplaat. Duh. Maar die plaat klaart de klus zeker niet alleen. Hij wordt bijgestaan door twee lagen PEBA-foam. Deze veerkrachtige lagen zorgen in samenwerking met de carbonplaat voor veerkracht en energie bij iedere pas.

Daaraan voegde HOKA nog een agressieve rocker toe: een ronde banaan-vorm in de voorvoet die erop gericht is om je vooruit te duwen bij de afzet.

Kortom: de schoen heeft duidelijk alle elementen in zijn mars om snel te zijn, en vooral om van jou een snelle loper te maken.

Stabiel

Als we deze Cielo X1 vergelijken met HOKA’s andere gegeerde carbonschoen – de Rocket X2 – dan zien we één opmerkelijk verschil: de stabiliteit.

Om die stabiliteit te kunnen genereren, komen we terug tot bij de carbonplaat. Deze plaat kreeg een vernieuwd ontwerp. We noemen het een winged design, door de vleugel die je erin herkent. Het geeft je een stabiel gevoel tijdens het lopen, en tegelijk een dynamisch effect dat jou vooruit stuwt.

Een uitblinker op alle vlakken dus, die carbonplaat.

Comfort voor een volledige (snelle) marathon

Van 10 kilometer tot een volledige marathon. Deze Cielo X1 loodst je in alle comfort door je wegwedstrijden. Hieronder mag je verstaan: een aangename demping, een zacht gevoel bij iedere stap, en een vast en licht gevoel rond je voeten.

De voornaamste werkkracht hiervoor? Dat is de tweelaagse PEBA-foam. Bij elke stap die je zet, vangt het de schokken op. Dat maakt de schoen aangenaam dempend en zacht zonder dat je het gevoel hebt dat je wegzakt in de zool, waardoor je jouw snelheid gewoon kan halen.

Met andere woorden: een mooie combinatie van comfort en responsiviteit.

De HOKA Cielo X1 bij Runners’ lab

Ben je ondertussen enthousiast geworden van alles wat er over deze Cielo X1 te vertellen valt? Begrijpelijk dat je hem aan je voeten wil voelen en testen.

Je kan de schoen komen passen in onze Runners’ lab winkels. Kom langs, trek hem aan en loop er mee over de loopstrook. Onze adviseurs geven je bovendien graag persoonlijk advies over de geschikte schoenen.