Skip to main content

Je weet pas wat je al die tijd gemist heb, als je ergens voor het eerst mee kennismaakt. Dat deden we. We lieten 100 wandelaars kennismaken met hun nieuwe favoriete soort wandelschoen. Hun verdict.

’t Is gebeurd. De wereld is klaar om active walking schoenen te omarmen. Dat mochten we afgelopen weekend zelf vaststellen. We lokten honderd wandelaars naar de Bourgoyen in Gent met als lokaas: Een toffe wandelroute en een greep uit onze meest comfortabele active walking testmodellen.

De vraag die al twee alinea’s op jouw lippen brandt: what the… zijn active walking schoenen???

Het zijn de schoenen waarvan te weinig wandelaars beseffen dat ze ze nodig hebben. Deze kruising tussen loopschoenen en de traditionele stapbottinesscoort met zijn dempende eigenschappen, grip, ademend vermogen en lichtgewicht.

Aan het comfort van active walking schoenen kan geen traditionele wandelschoen tippen. Laat je voet er een eerste keer inglijden en je hebt hetzelfde effect als je mes in een nieuwe pot choco steken. Een genotsmoment.

100 wandelaars deden de test

Honderd enthousiaste wandelaars konden kiezen uit drie testmodellen: de New Balance Hierro, De New Balance Hierro Mid en de New Balance More Trail. Wij verzamelden hun feedback na afloop.

New Balance Hierro

Deze active walking schoen was een schot in de roos. De uitstekende demping en het comfort werden door alle testers aangehaald. Ook de lichtheid – amper 300g in het geval van het herenmodel – deed wandelaars wegdromen van nieuwe tochten. In de natuur? Kan perfect. De grip is er.

“Wat vond je minder goed aan deze schoen”, vroegen we eveneens. Het gebrek aan een waterafstotend membraan bleek een gemis te zijn. De New Balance Hierro bestaat gelukkig ook in een GORE-TEXuitvoering, net als de ‘Mid’ versie.

NEW BALANCE HIERRO
AW_news_1
New Balance Hierro Mid

Deze ‘Mid’ versie heeft als extra troef dat het de enkel omsluit voor extra ondersteuning. Hoewel het voor tochten op vlak tot glooiend en makkelijk beloopbaar terrein geen must is, grijpt de gemiddelde wandelaar graag naar dit halfhoog model.

Ondanks de extra stevigheid, werd de New Balance Hierro Mid nog steeds als heel comfortabel ervaren. Met dank aan de lichtheid, demping en fit. “Ze zitten heerlijk! Het was fijn wandelen, geen pijn gehad en ze zien er nog leuk uit ook”, aldus een kersverse New Balance Hierro Mid-fan.

NEW BALANCE HIERRO MID
New Balance More Trail

De meest dempende van de drie aangehaalde modellen. De zachte zool zorgt voor een aangename schokdemping en een fijn pasgevoel. De Vibram® slijtzool, deels gemaakt uit gerecycled materiaal, garandeert een superieure tractie op elke ondergrond. “Heel goede grip. Ik had dit type wandelschoen al veel eerder moeten testen”, klonk het dan ook.

Op een makkelijk beloopbaar parcours als de Bourgoyen, kon de Toe Protect technologie zijn meerwaarde niet bewijzen. Maar deze technologie, die in alle drie de modellen aanwezig is, zorgt voor extra bescherming tegen rotsen, wortels en puin.

NEW BALANCE MORE TRAIL

Ervaar zelf de voordelen van active walking schoenen

Wil jij zelf kunnen oordelen of dit nieuw type wandelschoen is voor jou is? Kom dan gerust langs in één van onze zes Runners’ lab winkels om ze te passen. Wil je meer weten over de New Balance testmodellen? Klik dan op de knop hieronder.

NEW BALANCE ACTIVE WALKING