Skip to main content
Wie al in één van onze winkels is geweest, weet dat er zich heel wat achter de schermen afspeelt. Zo zit ons schoenenaanbod netjes afgeschermd*. Maar er is nog een belangrijke ruimte die buiten het zicht van de bezoekers valt: het schoenatelier. Hier krijgen je geleefde schoenen nieuwe levensvreugde ingeblazen en worden kleine of grote aanpassingen doorgevoerd om jouw comfort te vergroten.

Elke Runners’ lab winkel is uitgerust met een ‘mini-atelier’. Adviseurs brengen er kleine aanpassingen aan aan de inlegzool van je schoen. Deze kleine correcties kunnen al een wereld van verschil maken op gebied van blessurevrij lopen en zijn bovendien gratis.

Het echte werk speelt zich af in het uitgebreid schoenatelier in Zwijndrecht. Hier verrichten Patrick en Tim, onze techniekers, wonderen.

Verleng de levensduur van je (loop)schoenen
  • Is je bovenwerk gescheurd? Afhankelijk van de plaats wordt het gaatje netjes gedicht.
  • Is er slijtage aan de binnenkant van je hielkap waardoor irritatie ontstaat? Een nieuwe bekleding does the trick.
  • Is het rubber van je buitenzool aan het asfalt blijven plakken? Zolang het dempingsmateriaal nog intact is, kan een nieuwe laag worden aangebracht. Je schoen is op slag een flink aantal kilometer jonger.

Al deze aanpassingen zorgen ervoor dat je loop- of wandelschoenen langer meegaan.

Dat was wat betreft de duurzaamheid van een schoen, maar ook bij fysieke ongemakken of orthopedische tekortkomingen, wordt het schoenatelier bezocht.

Stel je (loop)schoenen af op jouw wensen/noden
  • Heb je een beenlengteverschil? Dan kan in veel gevallen de tussenzool van één schoen opgehoogd worden.
  • Verminderde mobiliteit van je enkelgewricht? Er gaat een afwikkelbalk in de tussenzool en je zal nog nooit zo vlot afgerold hebben.
  • Knobbelvorming op je hielbeen? Om druk en wrijvingspijn te verminderen wordt het harde deel weggesneden.

Weg pijn, weg ongemakken. En dat allemaal dankzij enkele aanpassingen die standaard kost zijn voor Patrick en Tim.

Zo kunnen we trouwens nog even doorgaan, want we hebben het nog niets eens gehad over omvormingen van schoenen.

Een schoen ombouwen

Van een loopschoen een spike maken? Simpel! Een schoen volledig ombouwen? Hoe groter de uitdaging, hoe liever.

“De grootste uitdaging waar ik ooit voor stond was het ombouwen van schoenen voor iemand met half geamputeerde voeten”, vertelt Patrick. “Door de pijn kon hij enkel op zijn hielen steunen. Daardoor kon hij nauwelijks rechtstaan, laat staan stappen. Ik heb nog nooit zoveel voldoening gevoeld als het moment waarop hij mijn omgebouwde schoenen aanstak en eindelijk pijnloos op beide voeten kon steunen.”

Hebben we al gezegd dat er in het atelier soms wonderen verricht worden?

Breng een bezoek aan het atelier

Wil jij beroep doen op ons vakmanschap? Breng je schoenen binnen in de dichtstbijzijnde Runners’ lab winkel en wij zorgen dat ze in ons schoenatelier terecht komen.

Wil je weten of één van de aanpassingen mogelijk is op jouw schoenen maar ben je niet in de mogelijkheid om langs te komen in één van onze winkels? Stuur een foto door naar onze WhatsApp Live Chat (+32 479 05 65 99) zodat we jou vanop afstand kunnen bijstaan.

Lees meer over het schoenatelier
Vijf tips om je schoenen langer te laten meegaan

*Is dit nieuwe info voor jou? Wel, onze adviseurs gaan op basis van een wetenschappelijke analyse met jou op zoek naar de schoen die het best bij jouw voet- en afrolpatroon past.

Ze onderwerpen je eerst blootvoets aan de Footscan-analyse en trekken met de info die daaruit voortvloeit naar de stock. De adviseurs kiezen ze uit alle verschillende modellen er enkele uit die mogelijk geschikt voor jou zijn. Elke schoen heeft namelijk een andere stevigheid en mate van ondersteuning.

Door hun expertise op je los te laten, behoeden we het kiezen op uiterlijk en bevorderen we blessurevrij sporten.