Skip to main content

Rebel of Elite, that’s the question.

‘Wat is dat nu weer voor een vraag’, denk je waarschijnlijk. Als we je vertellen dat dit de namen zijn van twee recente New Balance loopschoenen, wordt het misschien duidelijker. Maak kennis met de New Balance Fuelcell Rebel v4 en de New Balance FuelCell SuperComp Elite v4.

In februari schreven we al een artikel over de New Balance FuelCell SuperComp Elite v4. Daarin plaatsten we deze schoen heel terecht tussen de gerenommeerde wedstrijdschoenen.

In welk hokje steken we de nieuwste New Balance FuelCell Rebel v4? Mogen we hem überhaupt in een hokje plaatsen?

Kom het hieronder te weten.

Verschillend, maar toch zo gelijkend

Door hun identieke uiterlijk zijn de twee modellen nauwelijks uit elkaar te houden. Maar hoe zit het met hun karaktertrekken? We zouden geen Runners’ lab experts zijn als we het niet zelf zouden testen.

Carbon of geen carbon?

FuelCell Rebel: geen carbon.
FuelCell Elite: carbon. 

Carbon = snel. In dat opzicht kunnen we zeggen dat de FuelCell Elite sneller is dan de FuelCell Rebel. Al moeten we die laatste zeker niet onderschatten. “De schoen is reactief, stiekem meer dan ik had verwacht”, zo klinkt het over deze laatstgenoemde.

Trainingsschoen of wedstrijdschoen? 

FuelCell Rebel: trainingsschoen en wedstrijdschoen. 
FuelCell Elite: wedstrijdschoen.

We zitten met een multi-inzetbaar model. De New Balance FuelCell Rebel is een trainingsschoen én een wedstrijdschoen. Voor de snelle lopers die hun wedstrijden op de Elite lopen, is de Rebel een ideale trainingsschoen voor de snelle intervaltrainingen. Voor de meer recreatieve lopers is deze Rebel dan weer een perfecte schoen voor raceday.

Materiaal in de tussenzool 

FuelCell Rebel: Pebax foam
FuelCell Elite: Pebax foam

Aha, een gelijkenis! Het kon bijna niet anders dan dat er ergens wat gemeenschappelijk DNA zat. het is dus de Pebax in de tussenzool die van de schoenen (verre) familie maakt.

Wat is Pebax? 

Pebax is het meest dempende en responsieve materiaal uit het New Balance-assortiment. het biedt een sublieme energieteruggave om je vooruit te duwen en snelheid te maken.

Beide schoenen zijn daarom echte tempomakers. Maar wat de FuelCell Elite dan sneller maakt, is de combinatie met zijn carbonplaat. “Ik waan me als een piloot op een racecircuit en probeer controle te houden over het stuur.” Dat was de reactie van onze expert.

Jouw antwoord op onze vraag

Formuleer gerust je eigen antwoord op onze vraag: ben je een rebel of een Elite?

De wedstrijdfreaks die vooraan in het startvak te vinden zijn, die tot het uiterste gaan en voor wie elke seconde telt: voor jou hebben we de New Balance FuelCell Elite v4 – een snelle wedstrijdschoen met carbonplaat. Maar even goed past de New Balance Rebel v4 mooi in je schoenenkast. Niet voor je wedstrijden, wel als trainingsschoen voor de tempo’s tijdens intervaltrainingen.

Loop je even goed wel eens een (recreatieve) wedstrijd mee en wil je vooral jouw persoonlijk record aanvallen? Winnen is niet belangrijk, tempo wel. Kies dan voor de new Balance FuelCell Rebel v4.