Skip to main content

Runners’ lab neemt een nieuw standpunt in wat betreft online verkoop naar het buitenland. Om ons uniek aanbod te bewaren voor lokale kopers en de ecologische impact van overzeese handel te beperken, leveren wij enkel nog in België en Nederland.

In december openden we een nieuwe fysieke vestiging in Rumst. Met meer dan 80 medewerkers, 6 winkels én een webshop zou je denken dat er geen rem staat op de groei-ambities van het familiebedrijf uit Beveren. Maar toch maakten we in maart van dit jaar de duidelijke keuze om de online verkoop terug te schroeven naar enkel België en Nederland.

Uniek aanbod bewaren voor lokale lopers

“We merkten dat exclusieve schoenen heel snel opgekocht werden door buitenlandse kopers.” vertelt Koen, CEO van Runners’ lab. “We zijn als loopspeciaalzaak gekend voor een uitgebreid en kwalitatief aanbod van o.a. wedstrijdschoenen en spikes, maar moesten de laatste twee jaar soms lokale klanten teleurstellen.”

“We kiezen er resoluut voor om lokaal relevant te blijven en zijn bereid om daar drastische keuzes voor te maken” vervolgt Koen. “We gaan online enkel nog verkopen in België en Nederland. Collega-ondernemers en vooral leveranciers begrijpen deze beslissing vaak niet omdat het onze online-omzet wel degelijk beperkt. Maar het is een heel bewuste keuze.”

“Mensen blessurevrij laten sporten is onze missie, dit kan enkel door middel van persoonlijk advies. Onze webshop zien we als een verlengde van onze service in de winkel. Met internationale webshops gaan we de concurrentie niet aan.” verduidelijkt Koen. “We zullen ons blijven onderscheiden door kennis, ervaring en een aanbod waarmee we aan alle behoeften van de lopers en wandelaars kunnen voldoen. We hebben niet de ambitie om internationaal te groeien, want buiten de lokale markt kunnen we die persoonlijke touch en hoge kwaliteit niet bieden”

persbericht_webshop_2

Ecologische keuze?

“Ik heb een hekel aan greenwashing” spreekt Koen vol overtuiging. “Wij zijn ons heel bewust van de vervuilende textiel- en schoensector. Het meest ecologische wat je kan doen is nog altijd kwalitatieve producten kopen en ze dan zo lang mogelijk gebruiken. We hebben zelfs een eigen atelier om schoenen langer te laten meegaan.”

“Maar de ecologische impact van de internationale handel is in deze beslissing zeker het doorslaggevende argument geweest” vervolgt Koen. “In het management team was er heel snel concensus dat het onlogisch is dat schoenen die in Azië gemaakt worden, naar ons komen zodat wij ze vanuit België opnieuw buiten Europa zouden versturen.”