Skip to main content

In Japan noemen ze het een ‘psychoathlon’. Wie even stilstaat bij de omvang van het event, snapt waarom. Wij houden het op 14- en 20-kamp. Stefanie en Joris van #teamrunnerslab gingen deze uitdaging aan tijdens het WK.

Het wereldkampioenschap ultra multievents vond afgelopen weekend plaats in eigen land. In Turnhout om precies te zijn. Alle heren mochten zich er verwachten aan 20 atletiekdisciplines op twee dagen. De damesmochten 14 keer aan de bak.

WK_news6

De 14- en 20-kamp? Zeg maar psyhoathlon!

En of dit een pittige uitdaging is. Volg mee:

100m, verspringen, 200m horden, kogelstoten, 5.000m, 800m, hoogspringen, 400m, hamerslingeren en de 3.000m steeple. Dat was dag één voor de heren.

De dag daarop volgde nog de 110m horden, discuswerpen, 200m, polsstokspringen, 3.000m, 400m horden, speerwerpen, 1.500m, hinkstapspringen en de afsluitende 10.000m. Alle ingrediënten om een waar slagveld te creëren aan de finish waren dus aanwezig.

Bij de 14-kamp bleven de dames gespaard van de langste loopnummers en de meest technische kampnummers. Maar ook zij kwamen er niet gemakkelijk vanaf met 100m horden, hoogspringen, 1.500m, 400m horden, kogelstoten, 200m, 100m, verspringen, 400m, speerwerpen, 800m, 200m horden, discuswerpen en een 3.000m als kers op de taart.

#teamrunnerslab en de jacht op de wereldtitel

Een ongewone sportieve uitdaging waar ook nog eens een wereldtitel op het spel stond? Daar kon #teamrunnerslab niet ontbreken. Met adviseur Stefanie stond de wereldkampioen van 2017 bij de beloften opnieuw aan de start. Nu ze de beloftencategorie ontgroeid is, ging Stefanie resoluut voor de gouden plak bij de senioren. Ook Joris ging de uitdaging aan. Bij hem stond plezier en volharding centraal.

Met een zak vol eten en spikes, trok het duo naar Turnhout. Gesteund door de reactiviteit en snelheid van de adidas Prime SP snelde Stefanie op de 100m horden naar haar eerste overwinning van de dag. Nadien zouden er nog vele volgen, bleek later. Op dag twee besloten de vermoeide benen dat reactiviteit plaats moest maken voor souplesse en een mindere belastingsgraad op de korte loopnummers. De adidas Adizero Prime SP werd zo ingeruild voor de adidas Adizero Finesse, maar het winnen stopte niet. Van discuswerpen tot hoogspringen, Stefanie zette het allemaal naar haar hand.

Enkel op de langere loopnummers, waar de adidas Adizero Ambition voor comfort zorgde, botste ze op de concurrentie. De concurrentie liep weliswaar een stevigere buil op. Zij liepen dan ook tegen de kersverse wereldkampioene 14-kamp aan! Met 8.758 punten verpulverde ze meteen ook het Belgisch record.

WK_news7
WK_news4

Uit de comfortzone

Joris kon minder meerkampervaring voorleggen dan Stefanie, maar moest qua wilskracht niet onderdoen. In zijn spikekeuze hield hij vooral rekening met stabiliteit en comfort. Zo koos hij voor het verspringen de adidas Adizero PV/TJ i.p.v. de ‘LJ’ spike. Bij het kogelstoten, hamerslingeren en discuswerpen hielp de gladheid van de adidas Adizero Discus/Hammer hem om zijn kracht om te zetten in een goede worp.

Gesterkt door een oerkreet in de laatste meters van de 10.000m, liep hij zondagavond over de finish. Hij had zijn eerste 20-kamp ooit tot een goed einde gebracht. Als surplus mocht hij zelfs nog als derde mee het podium op bij de M40. Waar een wil is, is altijd een weg.

Voor elke discipline de juiste spikes

Heb jij binnenkort een zeven- of tienkamp op het programma staan? Kies voor de juiste spikes om dat extra procentje op het scorebord te toveren. Bij Runners’ lab vind je voor elke atletiekdisciplines een uitgebreid aanbod aan spikes. Via de link hieronder vind je al een deel van het ruime assortiment.

ONTDEK DE SPIKES

Word je liever bijgestaan in je keuze? Maak gerust een afspraak in één van onze zes winkels en onze adviseurs helpen je verder.