Runners’ lab en triatleet Jelle Geens slaan voortaan de handen in elkaar. Jelle zal gedurende zijn #roadtoParis kunnen rekenen op onze ondersteuning. CEO Koen Wilssens gelooft dan ook enorm in de capaciteiten van de 28-jarige atleet.
Potentieel getoond richting Parijs
Jelle Geens durfde afgelopen zomer mikken op een olympische medaille in de triatlon. Een positieve coronatest vlak voor afreis dwarsboomde zijn individuele deelname. Het virus was gelukkig net op tijd uit zijn lijf om deel te nemen aan de mixed relay met de Belgian Hammers. Dankzij een sterke collectieve prestatie kan Jelle terugblikken op een mooie vijfde plaats, al neemt het de ontgoocheling van de gemiste individuele kans niet weg.
“De Olympische Spelen waren voor mij een ramp. Ik had op voorhand echt het idee dat ik kon meespelen voor de medailles. Maar ik kreeg niet eens de kans om het te proberen jammer genoeg. Niet het gedroomde scenario dus, ook niet naar sponsoring toe. Gelukkig heb ik mijzelf de maanden nadien nog kunnen bewijzen door onder meer de eerste manche van de World Triathlon Championship series te winnen. Ik toonde daarmee aan de buitenwereld dat ik er nog steeds ben.”
Steun van Runners’ lab
Koen Wilssens, ex-atleet en CEO van Runners’ lab, was al lang overtuigd van het potentieel van Jelle. Hij nam in september contact op met de triatleet voor een gezamenlijk loopje.
“Bij Runners’ lab hadden we al langer plannen om iets met triatlon te doen”, vertelde Koen. “Met Jelle hebben we nu een mooie ambassadeur binnen deze sport. Qua persoonlijkheid matcht hij perfect met het imago dat we binnen ons team en de winkels willen uitstralen. Daarnaast is hij natuurlijk ook een sterke atleet. Ik zag hem in Tokio als medaillekandidaat. Het is echt jammer dat hij er individueel niet kon deelnemen. Vandaar dat ik het belangrijk vind om hem richting Parijs te ondersteunen. Als hij op niveau blijft, zie ik hem daar zeker meestrijden om het eremetaal.”
“Ik geloof dat er zaken zijn waarin wij Jelle met al onze expertise kunnen helpen. Denk aan schoenadvies, schoenaanpassingen, maar ook een volledige meting in het Prolab, DEXA-scan… Het zijn misschien maar kleine steentjes, maar hopelijk kunnen we zo bijdragen aan zijn succes. We hebben in het verleden jarenlang dubbel olympisch kampioen Alistair Brownleeondersteund met onder andere zijn steunzolen. Het is leuk om nu verder te kunnen bouwen aan dat triatlonverhaal”, aldus Koen.
Snelste loopschoenen en marginal gains
Jelle, die in hetzelfde dorp woont als Koen en naar eigen zeggen soms nog zijn tanden stukbijt op de Stravasegmenten die Koen op zijn naam heeft staan, was snel enthousiast over de samenwerking.
“Ik kende Runners’ lab uiteraard al. Ik had ook nog geen vaste sponsor voor loopbenodigdheden, dus ik was snel gewonnen voor Koen zijn voorstel. Met de hele schoenevolutie is het een groot voordeel om niet vast te hangen aan een bepaald merk. We willen natuurlijk allemaal met de snelste schoenen lopen en dat kan nu gewoon. Dat maakte deze overeenkomst extra interessant.”
“Van de drie disciplines in triatlon geeft lopen het meeste kans op blessures. Het is heel fijn dat ik ook beroep kan doen op het Prolab bij Runners’ lab. Ik ben de laatste jaren gespaard gebleven van zware blessures, maar als je 28 à 30 uur per week traint is het altijd een beetje balanceren tussen genoeg trainen en niet geblesseerd raken. Zelfs al zijn het maar kleine verbeterpunten, die marginal gains kunnen soms een groot voordeel opleveren.”
Nieuwe doelen
De ‘Wat als ik in Tokio had kunnen starten?’ speelt uiteraard nog af en toe door het hoofd van de sympathieke Limburger, maar ondertussen kijkt hij vooral naar de toekomst. Parijs blijft het grote doel, al weet Jelle de twee eerstvolgende jaren ook wat hij wil.
“Tegenvallende wedstrijden of tegenslagen werken bij mij vaak als olie op het vuur. Er komt dan een sterke bewijsdrang in mij naar boven die ik dan weet om te zetten in motivatie. De volgende twee jaar wil ik echt meestrijden om de wereldtitel. Ons wereldkampioenschap bestaat uit verschillende manches. De voorbije jaren won ik al meermaals zo’n manche, maar door omstandigheden kon ik nooit een heel seizoen meestrijden. Hopelijk komt daar nu verandering in. Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk Parijs. In Rio was ik nog iets te jong, tegen de Spelen in LA focus ik mij waarschijnlijk op het langere werk, maar in Parijs ben ik 31 en dat is volgens mij ideaal. De Spelen van 2024 worden dé kans op olympisch eremetaal.”
Wijze raad voor een sportief 2022
Tot slot wil Jelle jou nog prikkelen om dit jaar meer te genieten van het sporten. Ook wanneer het op sportief vlak even tegenzit, heeft hij goede raad.
“Ons land heeft zoveel mooie natuur om al sportend te ontdekken, denk maar aan de mooie loopparcours die Runners’ lab onlangs promootte. Sport brengt je op zoveel prachtige plaatsen waar je anders nooit zou komen. Ik ben er trouwens van overtuigd dat je door te sporten efficiënter wordt in de dingen die je doet. Je hoofd is leeggemaakt en je kan fris aan je werkdag beginnen.”
“Je moet natuurlijk niet altijd tot het uiterste gaan, maar soms is het leuk om af te zien zodat je nadien fier kan zijn omdat je het toch hebt klaargespeeld. Dat is wat sport zo mooi maakt. Onthoud zeker ook dat er meer is in het leven dan sport alleen. Als je geblesseerd bent, heb je meer tijd om van andere dingen te genieten. Geef jezelf de tijd om te herstellen, terug op te bouwen en zelfs beter te worden dan daarvoor.”
Wil je Jelle zijn parcours richting de Olympische Spelen in Parijs van dichtbij volgen? Volg hem dan op zijn Instagram of Facebookpagina.