Skip to main content

Geapprecieerd door lopers van alle niveaus. De New Balance Fresh Foam X 880v13 komt tegemoet aan de noden van zowel beginnende als goed geoefende lopers. Lees hier wat deze loopschoen zo geliefd maakt.

New Balance is erin geslaagd om een model uit te brengen waar zowel recreatieve lopers als lopers op het hoogste niveau met plezier naar grijpen. De New Balance Fresh Foam X 880 overtuigt met zijn comfort en aangename demping. Bij onder meer Paulien Couckuyt, de Belgische recordhoudster op de 400m horden en lid van de Belgian Cheetahs, heeft de Fresh Foam X 880 een vaste plaats in haar schoenrotatie.

“Vroeger had ik al eens last van kwaaltjes, maar sinds ik met dit model van New Balance loop, is dat verleden tijd. De Fresh Foam X 880 voelde meteen heel goed aan. Niet te zacht, niet te zwaar en toch voldoende stevig. Ik draag deze schoen vooral voor mijn iets langere looptrainingen en tijdens het inlopen”, aldus de nummer negen van de Olympische Spelen in Tokio.

“Heel comfortabel en niet té zacht”

Ondertussen werden al twaalf versies van de New Balance Fersh Foam 880 bedankt voor bewezen diensten. Zij maakten recent plaats voor een nieuwe update. Eén verandering die meteen opvalt aan de Fresh Foam X 880v13 – of kortweg 880v13 – is de vernieuwde middenzool. De vernieuwde Fresh Foam X-middenzool zorgt voorextra zachtheid en demping. Adviseurs Wendy en Kristien lieten zich verrassen door het comfort van de nieuwste versie.

Paulien_news_3

“Heel comfortabel”, klonk meteen bij beiden. “New Balance heeft niet gelogen toen ze zeiden dat de nieuwe versie zachter is. Té zacht is hij zeker niet. Ik kan uit het hoofd enkele zachtere modellen opnoemen. De pasvorm is zeker niet te smal en geeft voldoende ruimte aan de tenen”, vulde Kristien aan. Ook het veranderde bovenwerk viel haar op. “Het bovenwerk is aangepast waardoor je voet weer net iets comfortabeler verpakt zit dan bij voorgaande versies.”

880_review_newsv3

“Ik had een heel stabiel gevoel tijdens mijn herstelduurlopen en ben enorm tevreden over de grip”, merkte Wendy op na een eerste test. “Zelfs in nat weer met smeltende sneeuw voelde ik mij veilig op de asfalt en de betere beloopbare bospaden. Naar goede gewoonte sluit ik mijn hersteltrainingen af met enkele versnellingen. Daarbij viel de goede reactiviteit van de schoen op. Voor tempowerk gaat mijn persoonlijke voorkeur weliswaar uit naar iets lichtere modellen. Voor mijn duurtrainingen blijf ik hem wél zeker inzetten.”

Kilometervreter dankzij duurzamere buitenzool

Dankzij de duurzame(re) NDurance rubberen buitenzool kan deze schoen ook heel wat kilometers aan. Deze laatste troef zorgt er mee voor dat de New Balance Fresh Foam X 880v13 een ideale schoen is voor de neutrale loper die op zoek is naar één schoen waarmee verschillende type trainingen afgewerkt kunnen worden.

Dit model is bovendien ook beschikbaar in een 2A- en 2E-versie voor lopers met een smallere of bredere voet.

ONTDEK NEW BALANCE 880