Skip to main content

Active walking. Wij doen het, jij ongetwijfeld ook. Maar doe je het met de juiste schoenen? Dat is maar de vraag. Heb jij al van active walking schoenen gehoord? Wij leggen je uit wat goede wandelschoenen betekenen.

Wandelen, we doen het allemaal

Zomer of winter, wandelen doen we het hele jaar door. Of het nu tijdens een citytrip is, tijdens een dag kuieren door de winkelstraat of bij het uitlaten van de hond. We wandelen meer dan we denken. We benoemen het alleen anders. Maar dat wil niet zeggen dat je het niet met de juiste schoenen moet doen. Want hoe blij ben je als je na een dag shoppen je schoenen mag uittrekken?

Liever pijnlijke voeten dan de typische bruine, leren wandelschoenen? De fashionista in ons begrijpt dat. De adviseur in ons zoekt naar een oplossing. En die is er! Maak kennis met de schoenen waarvan je niet wist dat je ze nodig hebt.

Kentering naar active walking schoenen

“Wij zetten in op active walking schoenen”, verklapt aankoopverantwoordelijke Eddy. “Dit zijn wandelschoenen die afgeleid zijn van trail- of loopschoenen. Ze bieden meer comfort, zien er frisser uit en zijn een pak lichter dan de zware, typische wandelschoenen.

Met active walking schoenen zorgen we voor een omwenteling. Maar eigenlijk is het de logica zelve. Deze schoenen hebben alles wat jij nodig hebt om te citytrippen, te dagtrippen of je hoofd leeg te maken tijdens een deugddoende wandeling.

“Zolang je het hooggebergte niet opzoekt, ben je eigenlijk beter af met active walking schoenen. Doordat de schoenen running georiënteerd zijn, bieden ze meer demping aan rug en knieën.”

“Bij Runners’ lab hebben we recent ons aanbod uitgebreid zodat we ook meer waterafstotende active walking schoenen hebben. Vroeger hadden we amper hoge schoenen. Ook die vind je nu opnieuw bij ons. Deze zogeheten ‘Mid’ schoenen beschermen tegen plassen, hoog gras en zorgen voor meer stevigheid en stabiliteit. Dat laatste is vooral van belang wanneer je met een zware rugzak wandelt. Voor sommigen kan het ook een psychologisch steuntje zijn”, vertelt Eddy.

Runners’ lab (onder)steunt jou

En dat doen we op verschillende fronten. Bijvoorbeeld door je ontelbare redenen te geven om die zetel uit te komen, minstens zoveel argumenten op je af te vuren waarom wandelen zo goed is of door allerlei tips in het rond te strooien hoe je het wandelen (nog) leuker kan maken.

MAAK JE AFSPRAAKOnze Runners' lab service