Skip to main content
Stabiliteit of comfort, wat zou jij kiezen? Op dit dilemma kon ook New Balance geen antwoord geven. Daarom wilde het merk een schoen ontwikkelen die de twee eigenschappen combineert. Of ze daarin ook echt geslaagd zijn, testten wij uit.

Dit model werd niet zo maar tussen de soep en de patatten gemaakt. Er werd grondig nagedacht over de structuur, samenstelling en opbouw van de schoen. Zo wilde het merk tot een loopschoen komen die zowel stabiel als dempend is. En daar kan de revolutionaire techniek in de tussenzool voor zorgen.

Een nieuwe kijk op stabiliteit en functionaliteit

Opgelet! Je houdt er nu maar beter je aandacht bij, want we geven het geheime recept van de tussenzool prijs. De techniek die hierin schuilgaat, vormt de basis voor het comfort en de stabiliteit van deze schoen en maakt ze daarmee uniek in hun vak.

Voor het comfort worden twee dempende FreshFoam-lagen gebruikt – een bovenste laag die iets zachter is, en een onderste laag.

Daartussen zit een EVA-film die dient als versteviging en dus stabiliteit. Deze versteviging loopt door over de hele lengte van de voet, waardoor de steun niet bij de middenvoet stopt (wat bij veel andere schoenen wel het geval is). Zo ervaar je dus ook ondersteuning in je voorvoet. Om extra gedetailleerd te gaan: de EVA ligt een beetje schuin, zodat de voet mediaal wordt gesteund.

De proef op de som

Dat vonden wij wel eens een test in ons eigen prolab waard. Wij lieten daarom ‘onze’ Philippe zijn gang gaan en de schoen uitvoerig testen op de loopstrook.

“Wat meteen opvalt uit de footscan, is dat de druk in mijn voorvoet mediaal sterk wordt opgevangen. Bij andere schoenen steek ik vaak een zooltje, maar dat is bij deze New Balance Vongo v6 niet nodig.”

Werking van de verstevigende, ondersteunende EVA: check!

“De schoen rolt soepel af en voelt niet te stug aan. De demping is duidelijk aanwezig, maar het is zeker niet zo dat je er helemaal in wegzakt.”

FreshFoam demping: check!

“Ik kan hier nog aan toevoegen dat de schoen stevig aansluit rond mijn voeten. De hielkap komt wel iets lager dan ik gewend ben, maar dat was allesbehalve storend.”

Geslaagd in zijn opzet?

Als je het ons vraagt: ja. Deze New Balance Fresh Foam X Vongo v6 brengt stabiliteit naar een nieuw niveau met zijn innovatieve technologie in de tussenzool. Reken daar ook de aangename demping en het moderne design bij, en je bent vertrokken voor een comfortabele training in een mooie schoen.

Ontdek meer over dit innovatieve New Balance model in onze webshop. Ben je benieuwd hoe deze schoen aan jouw voeten past? Kom ze testen op de loopstrook in één van onze Runners’ lab winkels.