Skip to main content

Triomf. Ook wel prestatie, succes of overwinning. Ook de term waarnaar Saucony verwijst bij hun Triumph loopschoenen. Wordt deze term terecht gelinkt aan de schoen? Onze Runners’ lab specialisten testten het uit met de 21ste versie van het model.

Prestatie op eender welke training?

De Saucony Triumph 21 zou bedoeld zijn om jezelf tot de beste versie van jezelf te trainen. Maar wat voor trainingen worden hiemee bedoeld? Onze adviseurs trokken de schoenen aan voor verschillende trainingen: recuperatieloopjes, tempotrainingen, intervals en duurlopen. Vooral over dat laatste was het enthousiasme laaiend.

“De saucony Triumph 21 is een heel comfortabele schoen met alle eigenschappen die een duurloper nodig heeft. Hij geeft voldoende stevigheid en stabiliteit, maar is toch niet te zwaar. Tegelijk biedt hij voldoende demping, zonder dat hij té zacht aanvoelt. Ik had zeker niet het gevoel dat ik erin wegzakte tijdens het lopen.”

“Een topcombinatie van comfort, stevigheid en reactiviteit“, zo klonk het ook. Dat maakt de Triumph dan weer inzetbaar voor tempotrainingen.

Kan een portie stevige intervals je ook wel smaken? Ook daar zegt deze Triumph 21 geen nee tegen.

“De schoen geeft een goede energieteruggave, die je meteen voelt als je het tempo opdrijft. Mijn intervaltrainingen met pittige tempo’s haalde ik vlot met de Triumph 21 aan mijn voeten.” 

Succesvol op elke ondergrond?

Als road runner spreekt het voor zich dat deze Triumph 21 topprestaties levert op gewone, verharde asfaltwegen. En niets is minder waar. Om het met de woorden van Niels – Runners’ lab adviseur – te zeggen:

“Deze schoen is een topkeuze voor de asfaltvreters die een goede demping kunnen appreciëren. Ook bewijst de buitenzool zijn nut als het op duurzaamheid aankomt. Na bijna 100 kilometer zijn er nog geen tekenen van slijtage te zien.”

Als we de reacties van onze Runners’ lab specialisten mogen geloven, presteert deze Triumph 21 uitstekend op droge ondergronden. Zowel op asfalt, grindwegen of redelijk verharde bospaden weet de schoen zijn weg te vinden. En bochten? Ook daar ziet de schoen geen probleem.

Overwinning op wedstrijd?

Dat deze schoen de ideale wapenkeuze is voor je snelle wedstrijden, gaan we niet beweren. Dat hij je naar een overwinning kan brengen op die wedstrijden? Dat wel. De Saucony Triumph 21 is namelijk de perfecte trainingsschoen die je klaarstoomt om het beste van jezelf naar boven te halen op raceday.

De naam van deze schoenenreeks is naar onze mening dus zeker terecht. De Saucony Triumph 21 is inzetbaar voor elk type training – uiteraard op basis van wat jij aangenaam vindt. Zeker voor duurlopen op asfalt is het een go to loopschoen waar je veel kilometers mee zal kunnen maken. Succes, prestatie en overwinning? Zeker en vast.

Saucony Triumph 21 in de webshop