Skip to main content

HOKA Mach 5 vs HOKA Bondi 8. De schoen die door elke bocht scheurt vs de schoen die in alle comfort kilometers vreet. De directe schoen vs de superzachte schoen. Enfin, je snapt het principe. Wie houdt zich het best staande in een rechtstreeks duel?

Het scenario

Wat absoluut uit den boze is? Meteen de ‘clou’ van het verhaal prijsgeven. Wat wij gaan doen? meteen de ‘clou’ van het verhaal prijsgeven. Hou je vast:

Onderschat niets of niemand. De aanhouder wint altijd.

Het is de conclusie van het alom bekende fabeltje van de haas en de schildpad. Bij Runners’ lab maakten we een compleet nieuwe remake van deze klassieker. De hoofdrollen waren weggelegd voor de HOKA Mach 5, die de rol van haas op zich neemt, en de HOKA Bondi 8, die in de huid kruipt van de schildpad.

De HOKA casting

De nieuwste HOKA Mach werd gecast omwille van zijn instinct om er volledig voor te gaan. Het veerkrachtig foam, het vederlicht materiaal, zijn directheid en de inzichten uit voorgaande modellen zorgden ervoor dat deze rol hem op het lijf geschreven staat. De Mach 5 is geboren om snel te zijn.

Het leed geen twijfel dat de HOKA Bondi 8 de perfecte tegenspeler was voor de Mach 5. De Bondi 8 is het toonbeeld van comfort en zachtheid. Samen met de stabiele basis, het vernieuwde foam, de perfecte pasvorm en de gebogen zool voor een vlottere afrol heeft de Bondi 8 alles in huis om veel kilometers te maken.

hoka-mach-bondi-runnerslab-2

Het raceverloop

Welke loopschoen haalde als eerste de finishlijn? De HOKA Mach 5 trok meteen na het startschot de favorietenrol naar zich toe. Deze temposchoen koos meteen het hazenpad en deed wat hij het beste kan: gecontroleerd tempo maken. In geen tijd had deze temposchoen een comfortabele voorsprong bij elkaar gesprokkeld. De HOKA Bondi 8 was niet onder de indruk. Hij bleef trouw aan zijn handelsmerk en werkte op gezapig tempo de kilometers af.

Op geen enkel moment leek de Bondi 8 tekenen van vermoeidheid te tonen. Het zag er allemaal jaloersmakend comfortabel uit. De Mach 5 daarentegen leek zich mispakt te hebben aan de lange afstand in combinatie met het hoge tempo. En dus besloot de snelste van het duo een rustpauze in te lassen. Eens op adem gekomen van het pittige ‘haaswerk’, volgde er een schok van jewelste voor de Mach 5. In de verte zag hij de Bondi 8 in sierlijke galop op de finish afstevenen. De Mach 5 perste er nog een versnelling van jewelste uit, maar tegen de onuitputbare Bondi 8 was niets meer te beginnen. Met het allerkleinste verschil haalde de Bondi het uiteindelijk van de Mach.

Moraal van het verhaal

Troeft de HOKA Bondi 8 de snellere HOKA Mach 5 af? Het antwoord is feit noch fabel. Beide schoenen doen precies waarvoor ze gemaakt zijn. De Bondi 8 voor het rustige, lange werk, de Mach 5voor het snellere tempowerk. Moraal van het verhaal: onderschat niets of niemand. Iedereen heeft zijn eigen sterktes en kwaliteiten. Onthoud vooral dat de aanhouder altijd wint.

hoka-mach-bondi-runnerslab-4

De cast is vanaf nu te bewonderen in…

Een glimp opvangen van de hoofdrolspelers? Dat kan op de Runners’ lab webshop of maak een afspraak om ze in onze fysieke winkels te ontmoeten. Zit je nog met vragen? Aarzel dan niet om onze adviseurs te contacteren via de WhatsApp Live Chat op het nummer (+32 479 05 65 99).

BEWONDER DE HOKA MACH EN BONDI
BEKIJK DE VIDEO