Skip to main content

De Cloudboom Echo 3 is de snelste carbonschoen ooit die ON gemaakt heeft. Althans als we ON mogen geloven. In dit artikel spelen we even advocaat van de duivel. Hoe waarheidsgetrouw is deze uitspraak?

Swiss engineering’ stelt nooit teleur. Denk aan de scherpte van een Zwitsers zakmes, de precisie van hun uurwerken en de zeer verdienstelijke pogingen om aan onze Belgische chocolade te tippen.

Het Zwitserse merk ON wist dus waar de lat ligt. Ze namen scherpte en precisie mee in hun nieuwste versie van de Cloudboom Echo. Naast alle wetten van de fysica en technologische mogelijkheden hielden ze bovenal ook rekening met de input van atleten uit vlees en bloed.

Het resultaat? De ON Cloudboom Echo 3 is de snelste wedstrijdschoen die ze tot nu toe de wereld instuurden

Is de derde generatie Cloudboom Echo echt sneller?

1. “Het superfoam geeft een superieure energiereturn”

“Het foam is een stuk responsiever dan in het vorige model. Je haalt er zeker meer energie uit”, bevestigt #teamrunnerslab lid Siebe. Hij wordt daarin gevolgd door adviseur Lotte. “Je voelt echt de voortstuwing naar voor. Ik haalde moeiteloos de tempo’s die ik anders als zwaar ervaar.”

Claim 1: bevestigd.

2. “Carbonplaat zorgt voor een explosieve afzet”

Siebe knikt opnieuw bevestigend: “De carbonplaat is een heel stuk stijver in vergelijking met vorige versies. Je ervaart een vlotte afrol. Ik ben ook heel te spreken over de stabiele voorvoet. “

“Deze carbonschoen voelt ook een stuk directer aan dan verschillende van zijn tegenhangers”, vult adviseur Katrien aan. “Doordat het foam minder zacht is, voelt hij heel stabiel aan, zelfs bij oneffenheden en bij het aansnijden van bochten. Een test op de loopstrook bevestigde mijn gevoel. Zelfs zonder mijn steunzolen liep ik stabiel aan beide voeten, wat eerder uitzonderlijk is voor mij.”

Claim 2: wederom bevestigd.

ON_CBE_news4
3. “Licht in gewicht en een ingenieus bovenwerk dat zorgt voor het ademend vermogen.”

Superlicht!”, is het antwoord van Siebe. “Het is net een sok waar je je voet insteekt. Het bovenwerk is ook heel ademend. Zelfs de zool laat vocht van zweet of bevoorradingen door.”

Claim 3: Check.

4. “De zool en het bovenwerk zorgen dat je voet stevig en comfortabel zitten.”

“Ik kan dat beamen”, aldus Siebe. “De tong zit vast aan de zool en houdt je voet goed op zijn plaats. Er zit grip op de binnenzool waardoor je niet schuift. Dit is de max voor triatleten die blootvoets lopen en bovendien snel hun schoenen willen aantrekken. De hielkap geeft stevigheid zonder te nadrukkelijk aanwezig te zijn. In tegenstelling tot sommige schoenen zit die heel comfortabel.”

Claim 4: niets tegenin te brengen.

Het testpanel geeft wel graag een extra aandachtspunt mee. “Met steunzolen gecombineerd met brede(re) voeten kan de pasvorm krap aanvoelen. De pasvorm is tamelijk smal op de midvoet.”

ON_CBE_news1
5. “Levensduur van vier marathons”

En daarmee speelt ON opvallend open kaart wat betreft de levensduur. Onze adviseurs hebben weliswaar nog niet voldoende kilometers op deze carbonschoen kunnen zetten om dit te bevestigen of ontkrachten, al is het van carbonschoenen wel algemeen geweten dat hun levensduur kort is.

ON heeft het bij het rechte eind

Het mag gezegd worden, de snelste carbonschoen van ON is wel degelijk de nieuwe ON Cloudboom Echo 3. Alles in deze derde generatie carbonschoen is gemaakt met snelheid in het achterhoofd. Deze carbonschoen is klaar om jou naar persoonlijke supertijden te helpen op de marathon en andere wegwedstrijden.

Benieuwd naar de ON Cloudboom Echo 3?

Deze superschoen is vanaf 6 juli verkrijgbaar bij Runners’ lab. Kom langs in één van onze zes winkels of shop hem online.

Nog vragen over deze schoen? Aarzel niet om onze WhatsApp Live Chat te contacteren op het nummer (+32 479 05 65 99).

ONTDEK DE CLOUDBOOM ECHO 3
Wist je dat… er ook ON spikes zijn?

ON is zijn strepen in de atletiekwereld aan het verdienen. Op het marathon en stratencircuit, maar het laatste jaar ook op de atletiekpiste. Hun Cloudspike 1500m en 10.000m zijn twee spikes die het label van ‘superspike‘ verdienen. De Clouspikes zijn beide uitgerust met de meest geavanceerde technologieën. Denk maar aan datzelfde superfoam als in de Cloudboom Echo 3. Je vindt ze vanaf 6 juli in onze webshop en fysieke winkels.

ONTDEK DE CLOUDSPIKES
ON_CBE_news6