Skip to main content

De juiste schoen voor de Dodentocht

Op vrijdag 9 augustus vindt de 55ste editie van de 100 km Dodentocht plaats. Tussen de 13.000 wandelaars zal adviseur Tijs staan. Ervaring met wandelen heeft hij. Ervaring met 100 km wandelen (nog) niet. Daarom zal hij de komende weken heel wat tijd doorbrengen met de Asics Gel Trabuco, zijn voorkeursschoen voor deze onderneming.

(tekst gaat verder onder de video)

Vind hier alles over Active Walking schoenen
Lees hier meer over hoe Tijs zich voorbereidt op de Dodentocht
Ruim aanbod Active Walking Schoenen

Bij Runners’ lab kan je een ruim assortiment aan Active Walking schoenen vinden. De adviseurs helpen je graag door de bomen het bos zien, want de onderlinge verschillen kunnen groot zijn.

Dat merkte adviseur Tijs aan de lijve toen hij zijn wandelschoen voor de 100km Dodentocht wou uitkiezen. “Ik heb nagedacht over waar mijn prioriteiten liggen richting de Dodentocht”, vertelde hij. “Uiteindelijk kwam ik bij de Asics Gel Trabuco uit. Dit is echter voor iedereen heel persoonlijk. Alles hangt af van jouw wandelverhaal of profiel.”

Stevig en toch soepel

“Voor mij was het comfort van de Active Walking schoen het belangrijkste aspect”, vertelt Tijs over zijn schoenkeuze. “Aangezien het over 100km gaat is comfort en ook zeker demping voor mij essentieel. De schoen die ik gekozen heb is redelijk zacht en behoudt toch zijn stevigheid.”

“Je hebt ook minder stevige modellen. Voor korte(re) wandeltochten kunnen deze een zaligheid zijn, maar voor een wandeling van deze aard mag het iets steviger. Deze schoen bewijst dat stevigheid en souplesse hand in hand gaan.”

"Comfort en demping waren voor mij essentieel."

“Niet te veel, niet te weinig”

“Naar grip toe kan een Active Walking schoen ook heel wat verschillen tonen. De grip van mijn gekozen schoen is ideaal voor de omloop van de Dodentocht, dat zich grotendeels op het verharde afspeelt. Niet te veel, niet te weinig.”

Waterdicht?

“Je zal ook zien dat er veel waterdichte – dus GORE-TEX wandelschoenen – in omloop zijn. Ik heb ervoor gekozen om de GTX-versie links te laten liggen voor deze onderneming. Dat is voor iedereen anders natuurlijk. Een waterdichte wandelschoen kan handig zijn, maar het houdt ook een ‘risico’ in.”

“Aangezien de Dodentocht plaatsvindt in augustus, is de kans op warme temperaturen groot. Doordat een GTX-schoen over een extra membraam beschikt, bestaat er een grotere kans op oververhitting van de voet. Dit was voor mij een argument om het niet te doen, maar het heeft zeker zijn voordelen bij nat weer.”

Mid hoge wandelschoenen

“Nog een onderscheidende eigenschap is de hoogte van de Active Walking schoen. Je hebt naast de lage modellen ook mid hoge wandelschoenen. Deze zijn voor wandelaars die meer steun willen aan de enkel. Bijvoorbeeld omdat ze makkelijk hun enkel omslaan.”

Vind hier alles over Active Walking schoenen
Lees hier meer over hoe Tijs zich voorbereidt op de Dodentocht