Skip to main content

Volg Tijs zijn voorbereiding op de Dodentocht

Op vrijdag 9 augustus vindt de 55ste editie van de 100 km Dodentocht plaats. Tussen de 13.000 wandelaars zal adviseur Tijs staan. Ervaring met wandelen heeft hij. Ervaring met 100 km wandelen (nog) niet. Wil je weten hoe hij zich de komende weken en maanden zal ontpoppen tot een volleerd wandelaar? Volg het hier.

(tekst gaat verder onder de video)

Vind hier alles over active walking schoenen
Lees hier meer over de schoenkeuze van Tijs
Tijs, jij debuteert deze zomer op de Dodentocht. Stel jezelf eens voor.

“Mijn naam is Tijs. Sinds vorig jaar werk ik bij Runners’ lab, waar je mij in de nieuwste vestiging in Roeselare kan terugvinden. Ik doe al heel mijn leven aan atletiek en ben ondertussen trainer en voorzitter van een club.”

“Ik heb dankzij mijn papa ook altijd een passie gehad voor het wandelen. Vroeger gingen we vaak samen wandelen. Daarom kriebelt het om aan dit project te beginnen. Ik zie de Dodentocht als een mooie uitdaging om de wandelmicrobe opnieuw op te pikken.”

Dotentocht-voorbereiding
Wat spreekt je zo aan in de Dodentocht?

“De sfeer errond! De Dodentocht is echt een gegeven geworden in België en in de wandelsport. Het is een serieuze uitdaging, maar ook een hele mooie. Ik hou wel van uitdagingen en ik ben heel gedreven om het direct goed te doen.”

Ga jij met een doel aan de start staan van de Dodentocht?

“De finish bereiken zou leuk zijn. Ik wil de Dodentocht zeker uitwandelen, maar ik wil vooral alles errond ervaren. Welke benodigdheden heb ik nodig? Hoe voelt het om een hele nacht door te wandelen en vervolgens ook de dag daarop? In welke weersomstandigheden gaat het plaatsvinden en hoe reageer ik en de mensen rondom mij daarop? Ik ben benieuwd.”

Hoe ziet jouw voorbereiding op de 100km Dodentocht eruit?

“Mijn papa heeft al een paar wandeltochten van 100 km gedaan en heeft dus bakken ervaring. Hij gaat mij begeleiden met een schema. We zullen ook verschillende wandelingen samen plannen. Ik vertrouw volledig op hem. Luisteren en wandelen wordt mijn enige taak.”

"Durf er gewoon aan beginnen, zonder al te veel na te denken. Voorzie een goed schema en zorg voor goed materiaal."

Heb je nog een boodschap voor lotgenoten of voor degenen die nog twijfelen om mee de 100 km te wandelen?

“Durf er gewoon aan beginnen, zonder al te veel na te denken. Voorzie een goed schema. Online kan je veel terugvinden. Of ga zoals ikzelf te rade bij iemand met ervaring. En nog belangrijk: zorg daarnaast voor goed materiaal.”

“Volg alleszins zeker mijn voorbereiding. Ik zorg er wel voor dat je gekriebeld wordt om zelf mee te doen.”

Vind hier alles over active walking schoenen
Lees hier meer over de schoenkeuze van Tijs