Skip to main content

Achternagezeten worden door een monster. Het kan zomaar gebeuren. En het opnemen tegen zo’n monster? Niet evident. Want die loopt op wolkjes en is het ook nog eens gewend om lang te lopen. De ON Cloudmonster, wat moet je nog weten over deze schoen?

Weird? Definitely weird!

“Definitely weird!“ Het zijn niet onze woorden. Het zijn de woorden van ON zelf. Met de Cloudmonster tapt ON uit een ander vaatje dan gewoonlijk. De monsterlijke, maximum cushioning zool van deze loopschoen is niet meteen het handelsmerk van ON. Of beter gezegd: ‘was’ niet meteen hun handelsmerk. Want zowel bij ON, als bij Runners’ lab zijn ze heel hard overtuigd van deze nieuwe aanpak.

Tikkeltje extravagante zool laat je op wolkjes lopen

De zool mag je een tikkeltje extravagant noemen. En dat is niet om de schoen er leuk te doen uitzien. Nee, de ‘clouds’ zijn groter dan ooit opdat jij een maximale demping zou ervaren. De opvallende CloudTec® technologie in dit luchtkussen vervult drie taken. Allereerst zorgt het voor meer horizontale en verticale demping. De landing? Die gaat nog nooit zo zacht aangevoeld hebben. En dan is er nog de afzet. De grote clouds conserveren een maximale hoeveelheid energie en gebruiken deze energie bij elke afzet. In de praktijk betekent dit dat jij naar voren wordt gestuwd. Wie zegt daar nee tegen?

Schiet je als een katapult naar voren

We hadden het al over de monsterlijke demping. Is er nog iets wat de zool spectaculair maakt? Jazeker. De aanwezigheid van het Speedboard® met de grove Rocker en het Helion™ Foam. Het Speedboard® vind je net boven de CloudTec® technologie. Hierdoor wordt het katapulteffect van de schoen extra versterkt. De Rocker is meteen voelbaar bij het afrollen van de voet. De vlotheid zelve. En dan is er nog het Helion™ Foam. Het materiaal staat bekend om zijn zachtheid, lichtheid, duurzaamheid en rebound effect. Deze drie toepassingen toveren de ON Cloudmonster om tot een beestig comfortabele loopschoen.

runnerslab-cloudmonster-3

Plezier om je voet in te steken

Het comfort wordt trouwens doorgetrokken in het bovenwerk. Je steekt je voet met plezier in de zachte binnenvoering. Het bovenwerk bestaat overigens voor een aanzienlijk deel uit gerecycled materiaal. Kunnen we enkel maar toejuichen.

Alles bij elkaar gegooid? De ON Cloudmonster is een schoen die je met zijn enorme demping makkelijk door elke kilometer loodst. De Cloudmonster is gemaakt voor lange duurlopen op de weg, maar ervaring leert dat hij op vlak van snelheid niet moet onderdoen. Fan van een maximale demping? Op zoek naar een schoen die kilometers kan maken en tegelijk ook tempowerk voor zijn rekening kan nemen? Dan is de ON Cloudmonster jouw schoen.

Cloudmonster doorstaat eerste test van Runners’ lab klanten

35 Enthousiaste klanten van Runners’ lab grepen bij de lancering van deze gloednieuwe loopschoen de kans om hem meteen uit te testen tijdens een ludiek loopevent: de On Monsterchase. Nadat het monster was gegrepen, wilden wij uiteraard weten wat hun bevindingen over de schoen waren. Een reactie.

runnerslab-cloudmonster-2

“Superaangenaam. Hij leek mij een beetje bombastisch toen ik hem voor het eerst zag, maar de schoen doet echt wel zijn werk. Hij voelt zacht aan en ik ervaarde exact hetgeen ze over de energieke afzet vertelden. Tijdens dit event kon ik de Cloudmonster op verschillende tempo’s testen. Hij is gemaakt voor lange afstanden, maar ik vond hem op het snellere werk ook echt goed uit de verf komen. Ik had trouwens bij het aansteken een beetje schrik dat de veters niet genoeg zouden aansluiten, maar dat bleek totaal geen probleem te zijn.”

Er is een wijsheid die luidt: “eentje is geentje.” Dus voor de betrouwbaarheid van dit artikel laten we nog een twee tester aan het woord. “Een aangenaam schoentje om aan te doen. Zeker omdat zijn pasvorm zo luchtig is, maar tegelijk ook ruim en stevig. Hij is relatief licht voor een schoen voor langere afstanden en beschikt over een zachte demping. Toch gaf de schoen heel hard mee. Het zorgde voor een verrassend vlotte afrol. Als je het mij vraagt een goed schoentje voor zowel trage (herstel)loopjes als vlottere duurlopen.”

Kom het vooral zelf testen

Wil jij zelf een oordeel kunnen vellen over de ON Cloudmonster? Kom hem dan testen in één van onze winkels of shop hem op onze webshop. Contacteer gerust ons WhatsApp-team voor meer info (+32 479 05 65 99).

ONTDEK HEM IN DE WEBSHOP