Skip to main content

Bij Runners’ lab zien we jaarlijks honderden wandel- en loopschoenen passeren. Of we dan nog enthousiast worden wanneer een nieuw model binnenkomt? Absoluut! Sinds kort nemen we er zelfs een volledig nieuw merk bij: LOWA!

Wijsheid komt met de jaren, zeggen ze wel eens. Dit jaar wordt LOWA 100 jaar, en doorheen deze jaren verzamelde het merk heel wat ervaring in de wandelsport. Dit iconische merk in de wandelsport weet dan ook als geen ander wat jij als wandelaar nodig hebt.

Nu, in 2023, introduceren we bij Runners’ lab de LOWA Fortux: het ideale alternatief voor de zware, gekende wandelbottinnen. Waarom? Dat vertellen we je hieronder!

Stevig en stijf, met het comfort dat je verwacht

Je veronderstelt van een active walking schoen dat hij aangenaam zit, zodat je vol comfort kan wandelen. Het spreekt hierbij voor zich dat een zachte schoen beter is voor je lichaam en voeten. Toch wordt nog vaak gekozen voor de traditionele zware bottinnen om te gaan wandelen. Logisch, want die gaan lang mee en beschermen je voeten tegen harde ondergronden of stenen. Maar comfortabel? Dat kunnen we ze niet echt noemen.

De LOWA Fortux combineert het beste van de twee werelden. Een stevige wandelschoen die lange afstanden op verschillende terreinen aankan, met voldoende demping bij iedere stap.

Het antwoord op de vraag naar een veilig gevoel

Trek je al eens graag naar onbekende oorden voor een sportieve wandeling? Dan is de kans groot dat je verschillende (uitdagende) ondergronden moet trotseren.

Niets wat de LOWA Fortux niet aankan! De uitstekende noppen en het rubber aan de onderkant – ze noemen deze combinatie zelf de LOWA Trac Ultra buitenzool – bieden een stevige grip op gevarieerde ondergronden, nat of droog.

Hiermee biedt de schoen het antwoord op de vraag naar een veilige en stevige grip op oneffen of natte ondergronden. En dat met een minimum aan gewicht en een maximum aan comfort.

Runnerslab-LOWA-fortux-alles-waaraan-een-wandelschoen-moet-voldoen-content-image

Schoen met duurzaam bovenwerk

Ook over het bovenwerk zijn we laaiend enthousiast, want het is zo ontwikkeld om de schoen duurzaam te maken. De Reptex Sport technologie draagt hier zijn steentje sterk aan bij. Het maakt het bovenwerk bestand tegen scherpe en ruwe voorwerpen en voorkomt daardoor schade aan de schoen.

De tong van de schoen zorgt op zijn beurt voor een ademend vermogen om je voeten fris te houden in warme temperaturen.

Nog een unieke eigenschap van dit bovenwerk: het bestaat uit één geheel. Geen overbodige naden of drukpunten die kunnen irriteren tijdens je lange wandelingen.

Kortom: deze LOWA Fortux biedt alles waaraan een goede wandelschoen moet voldoen. Kom hem zelf bekijken en passen in één van onze Runners’ lab winkels, waar onze adviseurs je alles kunnen vertellen over active walking schoenen.

BEKIJK IN DE WEBSHOP