Skip to main content

Heeft Saucony een revolutie in gang gezet? Het merk zorgt alleszins voor een kentering. Terwijl alle merken uitpluizen hoe de snelste schoen een fractie sneller kan worden, komt Saucony opdraven met de eerste stabiele schoen met dynamisch karakter.

De laatste jaren was het al carbonschoenen wat de klok sloeg. Alles stond in het teken van snelheid. Eén (omvangrijke) categorie werd daarin over het hoofd gezien: de groep lopers die baat heeft bij extra ondersteuning. Saucony heeft met de Tempus een meer dan verdienstelijke poging gedaan om de leemte in te vullen. It’s about time.

Superfoam en toch stabiel? Saucony bewijst als eerste dat het kan.

De Saucony Tempus is de eerste lichte, temposchoen die stabiliteit en ondersteuning biedt. Door hun eigen PWRRUN PB foam te combineren met het PWRRUN foam, creëert Saucony het beste van twee werelden. Het PWRRUN PB foam kan je kennen van de razendsnelle versies van de Endorphin Pro en Endorphin Speed. Het zorgt voor zachtheid, veerkracht en een eindeloze energieteruggave tijdens het lopen. Dit superfoam is ook nog eens ultralicht. Het ‘gewoon’ PWRRUN foam wordt gekenmerkt door zijn stabiliteit en stevigheid.

De twee materialen werden niet lukraak samengebracht. Het PWRRUN foam zit als een soort frame rond de voet. Door de diepe contouren zit de voet stevig ingekapseld in het materiaal en word je van landing tot afzet ondersteund. Door deze gouden combinatie is de Saucony Tempus een pak lichter dan de overige loopschoenen met een (licht) ondersteunende werking.

Extra troeven die bijdragen aan de stabiliteit

Het succes van deze schoen schuilt niet alleen in de tussenzool. De bredere pasvorm, het breed platvorm, de ondersteunende band in het bovenwerk én zijn geschiktheid om steunzolen in te leggen zijn allemaal afzonderlijke puzzelstukjes die samen voor het totaalplaatje zorgen.

Oordeel van Runners’ lab experts

De adviseurs bij Runners’ lab stonden te springen om deze nieuwe schoen uit te testen. Hun bevindingen samengevat:

“De Saucony Tempus is zacht en responsief op de hiel en voorvoet. De midvoet is stevig en stabiel. Het PWRRUN foam geeft een stabiele indruk terwijl het PWRRUN PB foam dempend aanvoelt, zonder te zacht te worden.”

“Je kan deze schoen perfect gebruiken voor een rustige, lange duurloop. De schoen blijft ook dan van begin tot eind voor comfort zorgen. Het valt wel op dat de Tempus het best tot zijn recht komt tijdens iets snellere tempo’s. Conclusie? Het is een vlotte, snelle en stabiele schoen. Een model dat we vooralsnog mistten in het aanbod. Lopers die echt nood hebben aan stabiliteit kunnen hem zelfs gebruiken als wedstrijdschoen.”

saucony_tempus_news_2

Kom de Saucony Tempus vooral zelf testen

Wil jij zelf een oordeel kunnen vellen over de Saucony Tempus? Kom de schoen dan testen in één van onze winkels of shop hem op onze webshop. Neem gerust contact op met ons WhatsApp-team voor meer info (+32 479 05 65 99).

ONTDEK MEER OVER DE SAUCONY TEMPUS