Skip to main content

De ideale loopschoen voor lange, rustige duurlopen. Zo werd de adidas Adistar geïntroduceerd. Of dit nieuwe model de verwachtingen waarmaakt, lieten wij over aan het oordeel van enkele van onze klanten en adviseurs. Hun conclusie lees je hier.

Adistar. For the long, slow run.

De Adistar beantwoordt niet aan het typisch plaatje dat we van adidas gewend zijn. Zijn unieke, gebogen middenzool combineert een zacht, comfortabel foam met een steviger materiaal. Het moet een goede schokdemping, een uitstekende stabiliteit en een voortstuwend effect creëren tijdens het lopen. Klinkt mooi. Wij onderzochten het!

Onze klanten: “Lopen er heel vlot mee”

Zo’n 200 klanten stelden zich kandidaat om het nieuwste model van adidas, de Adistar, te testen in het Runners’ lab Prolab. Alle 200 wilden ze weten of deze loopschoen voor lange(re) afstanden hen op het lijf geschreven is. Wij nodigden negen kandidaten uit om de schoen te testen. Conclusie? De schoen en de analyse in het Prolab werden allebei heel positief onthaald.

“De analyse was heel interessant. Het leerde mij dat mijn enkels de neiging hebben om naar binnen te zakken en dat mijn heupen niet recht staan. Dit kan de pijntjes verklaren die ik soms na het lopen ervaar. Ik kreeg goede tips om mee aan de slag te gaan”, vertelde Daisy.

Stéphanie en Tom gingen verder over de schoen. “De Adistar oogt heel mooi, in alle drie de kleuren. Hij zit ook nog eens als gegoten en het bovenwerk sluit mooi aan rond de voet. De stevigheid van de hiel voel je meteen, net als de algemene stabiliteit. De kromming in de zool is in het begin even wennen als je hier niet vertrouwd mee bent. Het afrollen voelt namelijk net iets anders aan, maar na een paar keer loop je er heel vlot mee. Een halve marathon afwerken met deze schoen is alvast geen enkel probleem. Dat werd eigenhandig getest.”

adidas-adistar-4
adidas-adistar-3

Philippe, verantwoordelijke Prolab: “Heel stabiele duurloopschoen voor breed publiek”

Philippe, de man die de volledige testdag begeleidde, was aangenaam verrast over dit nieuwe model. Het viel hem voornamelijk op hoe breed inzetbaar de adidas Adistar is.

“Een heel gevarieerd publiek testte de Adistar, heel leerrijk! Bij het passen werd meteen duidelijk dat dit model zowel met, als zonder steunzolen gedragen kan worden. De maat van de schoenen komt overeen met de normale maatvoering, al namen sommige klanten met steunzolen een halve maat groter.”

“Hoewel de schoen op het eerste gezicht stevig aanvoelt, met name aan de hiel, loopt hij verrassend soepel. Lichaamsgewicht speelt daarbij niet zo’n rol. Het is vooral de loopstijl die meespeelt. Het rockersysteem, de buiging in de voorvoet die voor een soepele afrol zorgt, werd door iedereen positief ervaren. Deze testing maakte mij nogmaals duidelijk dat het een heel stabiele duurloopschoen is die geschikt is voor neutrale lopers, tot lopers met lichte overpronatie.”

Onze adviseurs: “Voelt licht aan de voet met aangename demping”

Ook onze adviseurs kregen huiswerk mee. Wij wilden van hen weten hoe zij hun loopjes met de Adistar ervaarden. De woorden die bij iedereen terugkeerden: stabiel, vlotte afrol, stevig.

“Hoewel deze schoen het door zijn dikke zool niet uitstraalt, voelt hij licht aan de voet. De stevigheid van de hiel en de brede basis zorgen voor veel stabiliteit. Je voelt meteen dat je voet volledig ondersteund wordt. Door de extra gewatteerde tong en rand van de hielkap sluit de schoen mooi aan rond de enkel. De demping is heel aangenaam en zeker niet te zacht. Ook wij kunnen de aanwezige afrol in de voorvoet appreciëren. Het vergemakkelijkt de loopbeweging, zowel bij rustige duurlopen als iets vlottere tempo’s. Enkel de grip van de buitenzool lijkt iets minder te scoren in vergelijking met andere modellen van adidas. Net als Philippe zijn we ervan overtuigd dat dit voor verschillende type lopers een ideale loopschoen is voor (lange) duurlopen. Voor echte snelheidstrainingen mist hij directheid.”

adidas-adistar-1

Verkrijgbaar bij Runners’ lab

Wil je meer weten over de adidas Adistar? Bekijk hem dan bij ons in de webshop of contacteer onze adviseurs via de WhatsApp Live Chat (+32 479 05 65 99) voor verdere vragen. Kom je dit model graag eens in onze winkels testen? Boek dan zeker een afspraak in en dan helpen we je graag verder.

BEKIJK ADISTAR