Skip to main content

Als we al over versie 39 mogen spreken, dan weet je dat de Nike Air Zoom Pegasus zijn strepen heeft verdiend. Aan lovende woorden over dit model geen gebrek. Zijn ze ook van toepassing op de nieuwste versie? Enkele lopers namen de proef op de som.

Succesvol bij het grote publiek

De Nike Air Zoom Pegasus mogen we stilaan stokoud noemen. Zeker met de komst van versie 39. Geen enkel ander model in ons gamma gaat al zo lang mee. Van ouderdomskwaaltjes is er duidelijk nog geen sprake. Dit model blijft het jaar na jaar geweldig goed doen, zowel bij het grote publiek als bij topatleten. Wist je trouwens dat de Nike Air Zoom Pegasus de vaste trainingsschoen is van niemand minder dan Bashir Abdi?

Met twee Zoom Air Units, één in de hiel en één in de voorvoet, is er al meteen een opvallende wijziging doorgevoerd. De vorige versie moest het nog met één Air Unit doen. Daarnaast is het React Foam volledig doorgetrokken in het nieuwste paar, het gewicht van de schoen ging omlaag, net als de hoogte van de zool. De Nike Air Zoom Pegasus doet tenslotte opnieuw beroep op het Flywire-systeem voor een comfortabeler omsloten gevoel rond de wreef.

Kan de nieuwe Nike Pegasus onze lopers bekoren?

De vernieuwingen klinken allemaal goed. Maar de hamvraag is toch hoe zich dat vertaalt in de praktijk? Om daarover te oordelen, nodigden wij twaalf lopers uit in ons Prolab voor een doorgedreven analyse met de Nike Air Zoom Pegasus 39. Aan de hand van hoogtechnologische apparatuur werd niet alleen de beweging van de voet in beeld gebracht. De hele lichaamshouding werd geanalyseerd. Wat bleek? Bij verschillende testers zat de schoen als gegoten. Wij polsten bij enkelen onder hen naar hun ervaringen.

runnerslab-nike-pegasus-39-4
“Ooit begonnen bij nummertje in de 20”

“Ik heb al behoorlijk wat Nike Pegasus modellen versleten”, vertelde Els. “Ik begon ooit met een nummertje in de 20. Als fan van dit model was ik heel nieuwsgierig naar hoe de vernieuwde versie zou zitten. Conclusie: hij zit nog steeds perfect. Je voelt door de dubbele Zoom air units wel echt een verschil. Nog lichter én nog meer het gevoel alsof je op wolkjes loopt”, concludeerde zij.

“Bredere basis gaf mij vertrouwen dat stabiliteit verbeterd is”

Ook Yana liep in het verleden al met de Nike Air Zoom Pegasus, maar maakte daarna een uitstapje naar een andere schoen. “Door een blessure ben ik vorig jaar overgeschakeld op een andere merk, maar het gemis naar mijn vertrouwde model was groot. Vandaar dat ik aan het testevent wilde deelnemen. Wat mij meteen opviel was de bredere basis in de nieuwe versie. Dit gaf mij het vertrouwen dat de stabiliteit van de schoen beter zou zijn. En inderdaad, de beelden bevestigden mijn vermoeden. De nieuwe Pegasus loodste mij ondertussen al naar een nieuw PR op de 20 km van Brussel!”

“Zachte demping en responsiviteit zijn twee grote pluspunten”

Voor Olivier was het een eerste kennismaking met dit model. “De Pegasus 39 is totaal anders dan mijn vorige loopschoenen. En toch vind ik het een heel aangename trainingsschoen. De zachte demping bij de landing en responsiviteit zijn voor mij twee grote pluspunten. Ik vind het een heel goede trainingsschoen voor zowel beginnende lopers, als de meer getrainde.”

Prolab geeft meer inzicht in loophouding

Naast de schoen werd ook de uitgebreide(re) analyse in het Prolab heel goed onthaald bij de twaalf lopers. Ongeacht het niveau van de testers, iedereen ging met een schat aan informatie over hun loophouding naar huis.

“Eigenlijk is een analyse in het Prolab een meerwaarde voor elke beginnende loper”, klonk het achteraf. “In de winkel is de analyse logischerwijs beperkter waardoor enkel de beweging van de voet in beeld wordt gebracht. In het Prolab werd er ook naar loophouding en -stijl gekeken. Door hier meer inzicht in te krijgen en je bewust te zijn van je houding, ken je je eigen valkuilen. Zo kan je eventuele blessures makkelijker voorkomen.”

runnerslab-nike-pegasus-39-2

Verkrijgbaar bij Runners’ lab

Graag ontdekken of de Nike Air Zoom Pegasus 39 iets voor jou is? Maak dan snel een afspraak in één van onze winkels of ontdek deze schoen online. Zit je nog met vragen? Aarzel dan niet om onze adviseurs te contacteren via de WhatsApp Live Chat op het nummer (+32 479 05 65 99). Meer interesse in het Prolab? Ook dan helpen onze adviseurs je graag verder. Je kan via de knop hieronder ook zelf een kijkje nemen.

ONTDEK DE NIKE PEGASUS 39
ONTDEK HET PROLAB