Skip to main content

Een goede loopschoen helpt je blessurevrij door elke training of wedstrijd. Een goede loopschoen zorgt er ook voor dat jij alles uit je training of wedstrijd haalt. Een doorsnee trainingsschoen slaagt vaak niet in dat laatste. Wat is de oplossing?

Met de intrede van de carbonschoenen – en de hele hype daarrond – kent de modale loper inmiddels twee types loopschoenen. De overige modellen blijven meer onder de radar, maar zijn daarom niet minder relevant. Ja, ook voor de loper die zich niet ziet als een loopgod.

“Give runners a race feeling on fast training runs”

Daarom introduceren we je de temposchoen. Temposchoenen zijn over het algemeen een pak lichter en reactiever dan een doorsnee trainingsschoen. Ze zijn bovendien steviger, stabieler en comfortabeler dan een zuivere wedstrijdschoen. Je kan ze zien als trainingsschoenen die bulken van de high-performance technologieën en daardoor makkelijk snelheid kunnen maken.

Meer racemachine dan voordien

Een voorbeeld van een temposchoen is de nieuwe adidas Adizero Boston, zeg maar versie 12. “Give runners a race feeling on fast training runs”, is de filosofie die achter deze markante loopschoen schuilt. De adidas Adizero Boston 12 rolt soepel af en geeft je die welgekomen push naar voren. Precies wat je nodig hebt om tijdens tempotrainingen al eens kennis te maken met jouw wedstrijdtempo of je roetfilter uit te kuisen.

Dit model is niet nieuw, wel vernieuwd. Met meer superfoam, EnergyRods 2.0 die voor het eerst doorlopen tot in de hiel en een extra injectie softness kende de adidas Adizero Boston een stevige upgrade. Ondanks deze verbeteringen is het nog geen Formule 1-bolide, maar wel meer racemachine dan voordien.

Boston_12_news

Stap op wedstrijden in deze snelle sportwagen

Nu gaan we verwarring zaaien – niets is zwart-wit –, dus volg goed.

We gaven al aan dat een temposchoen dient om je te ondersteunen in je tempo- of intervaltrainingen. Maar toch kan dit type schoen voor sommigen perfect fungeren als wedstrijdschoen.

Hoe dat komt? Niet elke loper heeft de lichaamsbouw en looptechnische kwaliteiten om alles uit een carbonschoen te halen. Met dit tussenmodel hoef je geen razendsnel basistempo te hebben of over een looptechniek te beschikken die overweg kan met de vaak smalle basis van carbonschoenen.

Evenveel effort en toch loop je sneller

Wil je dus liever niet investeren in een carbonschoen waar een hoger prijskaartje aan vasthangt? Maar wil je wel proeven van de snelheid van een sportwagen? Dan is een loopschoen zoals de adidas Adizero Boston 12 de ideale wedstrijdschoen. Deze snelle, lichte én reactieve schoen zal voor jou werken (lees: zorgen dat je sneller dan ooit loopt zonder dat het je extra moeite kost).

Een extra paar loopschoenen is voordelig(er)

Het hebben van een lichter paar loopschoenen helpt je niet alleen om beter te presteren op snelle trainingen of wedstrijden. Ook naar blessures toe en levensduur van je loopschoenen is het voordelig.

Door telkens met dezelfde schoenen te lopen, belast je je lichaam altijd op dezelfde manier. Af en toe eens lopen met een ander paarloopschoen, kan de stress op je spieren en gewrichten doen afnemen. Een tweede paar loopschoenen is in the long run bovendien voordeliger. Je geeft je loopschoenen meer tijd om te herstellen na een loopbeurt waardoor ze langer meegaan.

Boston_12_news_4

Ontdek temposchoenen zoals de adidas Adizero Boston 12 bij Runners’ lab

De adidas Adizero Boston 12 is één van de nieuwkomers in ons gamma en een perfect voorbeeld van een lichte temposchoen. Dit vernieuwd model is nu verkrijgbaar bij Runners’ lab. Wil jij dus zelf de lichtheid, responsiviteit, zachte demping en vlotte afrol ervaren? Kom langs in onze winkels in Antwerpen, Gent, Rumst, Paal-Beringen, Zaventem of Zwijndrecht of bestel hem online in de webshop.

Nog vragen over dit of andere modellen? Neem contact op met de WhatsApp Live Chat (+32 479 05 65 99).

ONTDEK MEER IN DE WEBSHOP